13.500 de euro. Un brașovean a scos la vânzare cel mai scump Aro din România

Last Updated on septembrie 2, 2024 13.500 de euro. Un brașovean a scos la vânzare cel mai scump Aro din România 1

Un pasionat proprietar de vehicule istorice din Făgăraș, Brașov, a scos la vânzare unul dintre cele mai rare modele de ARO produse vreodată. Mașina ARO M461, produsă în 1970, este disponibilă la un preț de 13.500 euro, cel mai mare pentru un autovehicul produs la uzina din Câmpulung Muscel.

Calificat drept vehicul istoric, modelul de ARO M461 a fost scos la vânzare de un colecționar din județul Brașov, iar prețul reflectă raritatea sa. Prețul cerut pentru ARO M461 este de 13.500 euro, iar mașina are 8.500 kilometri la bord, având o singură componentă care trebuie refăcută, scrie Adevărul.ro.

13.500 de euro. Un brașovean a scos la vânzare cel mai scump Aro din România 2

Dotat cu un motor de 2.512 centimetri cubi și 70 de cai-putere, autovehicului ARO are piesele originale și se află în stare de perfectă funcționare. Singura modificare necesară din partea unui potențial nou proprietar ar fi refacerea prelatei.

Primele automobile ce au ieșit pe poarta uzinei din Argeș au fost modelele IMS 57. Abia ulterior, la începutul anilor ’70, a început fabricarea ARO, model proiectat și produs 100% de către români. Iar în scurt timp, brandul a ajuns să fie situat pe locul patru ca mașină de teren de către revistele de specialitate, după faimoasele mărci Jeep (Statele Unite ale Americii), Land Rover (Marea Britanie) și Toyota (Japonia), conform ziare.com.

Primul model al seriei, ARO 240, avea un consum foarte mare, cuprins între 15-20 de litri/100 de kilometri. Odată cu criza petrolului după anii 1970, consumul mare de benzină a fost un motiv principal ce a dus la o variantă de motor diesel pentru ARO. Drept urmare, mașina românească de teren a fost dotată cu două variante de motor diesel autohtone, cu injecția modificată.

Previous Story

Elevii din Ungaria nu mai au voie cu telefoanele mobile în şcoli, de astăzi. Le predau profesorilor la intrarea în școală

Next Story

Brașoveanca Roxana Mînzatu, după întâlnirea avută cu Ursula von der Leyen. „De 20 de ani mă pregătesc pentru a reprezenta România la acest nivel”