Aeroportul Brașov a atins pragul de 200.000 de pasageri. Mai puține curse săptămâna aceasta

Last Updated on septembrie 2, 2024 Aeroportul Brașov a atins pragul de 200.000 de pasageri. Mai puține curse săptămâna aceasta 1

Pasagerul cu numărul 200.000 care a tranzitat Aeroportul Brașov a aterizat vineri, 30 august, la bordul aeronavei Airbus A319 FLY LILI, care a efectuat zborul FL 1002 Munchen – Brașov.

Pasagerul cu numărul 200.000 a fost braşoveanca Alina Toma, care a călătorit de la Munchen la Braşov cu zborul FL 1002 al companiei Fly Lili, alături de fiica ei și de o prietenă. La aterizare, Alina și cea mică au primit două bilete dus-întors din partea Fly Lili, un voucher pentru două nopți de cazare la QResort Spa, cu toate facilitățile incluse, dar și flori și o diplomă.

A fost prima dată când am zburat cu compania Fly Lili. Soţul meu călătoreşte mai des, deoarece lucrează în Munchen, dar pentru noi a fost o premieră. Zborul a decurs foarte bine, ne-a plăcut, serviciile companiei au fost foarte bune, iar această primire m-a surprins şi mi-a adus o mare bucurie. Este extraordinar că putem avea ocazia de a zbura de la Braşov spre destinaţiile dorite”, a mărturisit Alina Toma, conform brasovmetropolitan.ro.

Din 1 septembrie, mai devreme decât se anunțase inițial, sunt disponibile patru zboruri pe săptămână pe ruta Londra LTN-Brașov GHV-Londra LTN, în fiecare zi de luni, miercuri, vineri si duminică.
Pe de altă parte, Fly Lili a programat cursele regulate spre și dinspre trei dintre destinațiile pe care le operează de la Ghimbav: Roma, Nürnberg și Thessaloniki (Salonic).

Din păcate, deși zborurile spre Grecia nu erau tip charter, duminică a fost ultima zi pentru cursa Brașov-Salonic-Brașov, conform mytex.ro.  Deși nici acum compania aeriană nu a făcut vreun anunț oficial, nu se mai pot rezerva bilete pentru această destinație.
Suntem într-o continuă creștere și alte companii sunt interesate să deschidă noi destinații, așa cum își doresc și cetățenii din Brașov și împrejurimi. Wizz Air anunțase încă o cursă de Londra din octombrie, dar, deja a devansat termenul și se întâmplă în septembrie cea de-a 4-a frecvență pe ruta Brașov – Luton și retur. Deja și Fly Lili a anunțat destinația de Istanbul cu trei frecvențe săptămânale dus-întors. Mai sunt și alte companii interesate“, spune directorul aeroportului, Constantin Albu, citat de Radio Romania Brasov.

Mai puține curse, în această săptămână
Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG – GHV) are, în perioada 2–8 septembrie, un orar puțin diferit cel de săptămâna trecută.
Astfel, în program, sunt în total 31 de curse dus-întors (62 de zboruri), spre 10 destinații, anunță mytex.ro.

Fly Lili are programate curse spre cinci dintre cele șase destinații pe care le-a deschis de o lună de la Ghimbav. Sunt 13 curse (26 de zboruri) spre/dinspre Barcelona – una pe săptămână, Roma, Nürnberg, München și Stuttgart, de câte trei ori. Au dispărut cursele spre Salonic (Thessaloniki), care erau de două ori pe săptămână, joia și duminica.
Compania maghiară Wizz Air operează 11 curse (22 de zboruri), de patru ori pe relația Dortmund și Londra (Luton), respectiv de câte trei ori spre/dinspre Budapesta.

Cursele charter, șase spre Antalya (Turcia) și una singură spre Heraklion-Creta (Grecia), sunt operate de Corendon Airlines, Tailwind Airlines, Bees Airlines, Sky Express, HiSky și TAROM.

Previous Story

Brașov. A fost prins individul care a incendiat 5 ghene de gunoi din cartierul Avantgarden

Next Story

O tânără de 23 de ani a murit la scurt timp după ce s-a întors din Germania să-și revadă familia. A intrat cu viteză într-un stâlp