Ce pensie va încasa brașoveanul Ion Ţiriac după recalculare. Miliardarul pune toţi bani într-un cont şi nu s-a atins de ei de 25 de ani

Last Updated on august 28, 2024 Ce pensie va încasa brașoveanul Ion Ţiriac după recalculare. Miliardarul pune toţi bani într-un cont şi nu s-a atins de ei de 25 de ani 1

Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din România, primește o pensie substanțială din partea statului.

Până în prezent, Ion Țiriac a încasat lunar o pensie de 12.000 de lei, sumă considerabilă pentru standardele majorității pensionarilor din România. Totuși, având în vedere că Țiriac nu a avut un stagiu complet de cotizare de 25 de ani, există îngrijorări că recalcularea ar putea duce la o reducere a acestei pensii. Cu toate acestea, oficialii Casei Naţionale de Pensii Publice au confirmat că pensia lui Ion Țiriac va rămâne neschimbată după recalculare, scrie romaniatv.net.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a declarat un oficial al Casei Naţionale de Pensii Publice, conform Antena 3.

Ion Țiriac a fost timp de 20 de ani ofițer cu grad de colonel în cadrul Ministerului de Afaceri Interne. Pe lângă veniturile din pensie, el a demonstrat o gestionare inteligentă a acestor bani.

Începând din 1999, Țiriac a depus banii într-un cont de economii pe care nu l-a atins, acumulând astfel peste 700.000 de euro. Cu dobânzile aferente, suma adunată îl apropie de statutul de milionar doar din economiile realizate din pensie.

Ilie Năstase a recunoscut că are pensia de opt ori mai mică decât a lui Ion Ţiriac
Ilie Năstase a recunoscut că are o pensie de opt ori mai mică decât cea primită de prietenul său Ion Ţiriac. Fostul mare campion încasează de la statul român 1.435 de lei lunar, în timp ce magnatul primeşte 12.000 de lei pe lună.

Năstase are grad de general-maior în retragere, cu două stele, acesta fiind motivul pentru care primeşte această pensie. De-a lungul timpului, mai multe voci susţineau că, de fapt, el ar încasa o sumă uriaşă de la statul român, lucru care l-a scos din minţi. Nasty neagă totul, la 50 de ani de când a devenit lider mondial ATP.

„Nu am fost răsplătit, nu am primit nici măcar felicitări. Eu am fost răsplătit cu o pensie de militar de 1.435 de lei pe lună. Asta este răsplata pe care eu o primesc in fiecare lună.

Dar să ştiţi că nu mă aşteptam să mă răsplătească cu nimic… Dar dacă tot dau la alţii şi dau serios pensiile astea speciale… L-am auzit pe unul care spunea că «am eu pensie specială» … Dacă a mea este pensie specială, alea cu adevărat speciale cum dracu’ sunt? Cât or primi ăia?”, a spus Năstase, citat de as.ro.

Previous Story

O pensionară a chemat ambulanţa când a văzut cât a primit după recalculare

Next Story

Câți bani cere brașoveanul Horia Brenciu pentru o cântare. În tinerețe artistul a fost curier: „Duceam plicuri multor firme mari din Braşov”