O ursoaică mutată din cartierul Noua din Brașov face pagube în Prahova

Last Updated on august 28, 2024 O ursoaică mutată din cartierul Noua din Brașov face pagube în Prahova 1

O ursoaică a fost prinsă, în 6 august, în cartierul Noua, din Brașov, și mutată la zeci de kiloemtri distanță de oraș, iar acum le dă târcoale oamenilor din Prahova.

Ursoaica este o „recidivistă”, fiind capturată în iunie din Predeal. Atunci i s-a montat un dispozitiv de monitorizare prin GPS și a fost mutată în zona Piroșca, dintre județele Brașov și Prahova. După o perioadă, a apărut în cartierul Noua, din Brașov. De aici a fost capturată și mutată într-o zonă izolată, de unde a ajuns în gospodăriile oamenilor din Prahova, în localitățile Slon, A intrat într-o păstrăvărie în Crazna și a omorât porumbei în Cerașu, informează b1tv.ro.

Directorul Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, a explicat că relocarea urșilor nu este o soluție.

„Nu rezolvăm absolut nimic. Doar ne minţim. Relocarea nu este o soluţie. Unii urşi au dispărut de tot, alţi s-au întors de unde au fost capturaţi sau au ajuns în alte localităţi”, a declarat Dan Olteanu.

În acest an, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt a capturat și relocate 4 urși. În plus, în pădurile pe care le administrează regia sunt în jur de 100 de exemplare de urși, fiind de 4-5 ori mai multe decât ar trebui.

Oamenii sunt terifiați, le este frică să iasă seara din case, să meargă în drumeții, din cauza numărului mare de incidente cu urși.
„S-a ajuns la situaţia în care oamenilor le e teamă să mai meargă pe Tâmpa sau să îşi mai lase copiii să se joace seara în Noua sau Şchei”, a continuat Dan Olteanu.

Teroarea a ajuns și în Poiana Brașov, iar operatorii de turism spun că animalele vin la ghenele de gunoi în căutare de hrană. Ei reclama lipsa de implicare a autorităților, dar şeful pentru Situaţii de Urgenţă Braşov spune că ar trebui implementate niște măsuri pentru operatorii de turism sau Horeca legată de depozitarea deșeurilor.

Previous Story

Cum s-a produs accidentul în care o femeie a fost călcată de propria mașină. Băiețelul ei de 6 ani ar fi pornit SUV-ul de lux

Next Story

O pensionară a chemat ambulanţa când a văzut cât a primit după recalculare