Evenimente în Țara Făgărașului: Paradă Medievală la Făgăraș, Festivalul Cepei Roșii din satul Mândra, „Fiii Brâncovenilor” la Sâmbăta de Sus, Zilele Comunei Beclean

Last Updated on august 23, 2024 Evenimente în Țara Făgărașului: Paradă Medievală la Făgăraș, Festivalul Cepei Roșii din satul Mândra, „Fiii Brâncovenilor” la Sâmbăta de Sus, Zilele Comunei Beclean 1

Țara Făgărașului este în sărbătoare, mai multe evenimente au loc în localitățile din zonă. Făgărăşenii, dar şi turiştii, care vor fi prezenţi în weekendul 23-25 august la Făgăraş, vor putea participa la cea de-a treia ediţie a Festivalului Medieval „MedFest“, scrie bzb.ro.
DIN PROGRAM
Vineri, 23 august
– 18.00 – Parada Medievală;
– în jurul orei 19.00 – zbor demonstrativ cu păsări de pradă;
– 20.00 – Parada a costumelor de epocă, muzică medievală, Trupa Redivivus;
– 20.40 – Concert muzică medievală, Trupa Peregrinii;
– 21.40 – Spectacol de lumini, Ordinul Cavalerilor Lup – Târgu Mureş;
– 22.30 – Spectacol jonglerii cu foc, Trupa Sirius Bistriţa.

Sâmbătă, 24 august
– 11.00 – Teatru pentru copii „Amintiri din copilărie”, Teatrul „Ion Creangă” Bucureşti;
– 12.00 – Ceremonialul Gărzii Cetăţii Făgăraş;
– 17.00 – Teatru pentru copii „Sarea-n bucate”, Teatrul Gong Sibiu;
– 18.00 – Parada Medievală;
– în jurul orei 19.00 – zbor demonstrativ cu păsări de pradă;
– 18.30 – Spectacol dansuri medievale, Formaţia Nosa;
– 19.00 – Teatru pentru copii „Sarea-n bucate”, Teatrul Gong Sibiu;
– 20.00 – Parada a costumelor de epocă, muzică medievală, Trupa Redivivus;
– 20.50 – Concert de muzică medievală, grupul Truverii;
– 21.40 –Concert, trupa Peregrinii;
– 22.20 –Spectacol cu foc, Paladinii de Terra Medies.

Duminica, 25 august
– 11.00 –Spectacol dansuri medievale, Formatia Nosa;
– 11.30 –Spectacole commedia dell’arte – Străjerii Cetăţii Bistriţa;
– 12.30 –Spectacol pentru copii „Legenda cavalerului lup”, Ordinul Cavalerilor Lup.

Festivalul Cepei Roșii din satul Mândra, în 24-25 august
Pe parcursul celor două zile, vizitatorii sunt invitați să descopere istoria, tradițiile, gastronomia și cultura locală, printr-o serie de activități diverse. „Porțile Deschise-n Sat” este un concept original care le permite participanților să exploreze ulițele satului și să intre în gospodării transformate în spații culturale interactive. De la ateliere creative și expoziții până la degustări culinare și spectacole de muzică și dans, fiecare activitate dezvăluie viața rurală românească. În centrul satului, vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de spectacole susținute de artiști locali și naționali, conform Radio Romania Brasov.

Evenimente în Țara Făgărașului: Paradă Medievală la Făgăraș, Festivalul Cepei Roșii din satul Mândra, „Fiii Brâncovenilor” la Sâmbăta de Sus, Zilele Comunei Beclean 2

Programul detaliat al evenimentului
Sâmbătă, 24 august 2024:

10:00 – 12:00: Sport în aer liber – Cupa Ceapa Roșie la fotbal și demonstrații de judo. Pe terenul comunal, echipele satelor se vor întrece pentru Cupa Ceapa Roșie, în timp ce copiii și tinerii vor avea ocazia să participe la demonstrații de judo. Intrarea este liberă.

13:00 – 18:00: Petrecere la piscină în Grădina Oancii. După-amiaza este dedicată relaxării la piscină, unde localnicii și turiștii se pot bucura de distracție. Intrarea este liberă.

18:00 – 20:00: Conferința „Nu putem crește fără rădăcini” cu părintele Constantin Necula. Într-o atmosferă de reculegere, părintele Necula va aduce în prim-plan importanța păstrării tradițiilor și rădăcinilor spirituale. Intrarea este liberă.

21:00 – 24:00: Ceai dansant și petrecere retro la Garaj30. Seara se va încheia cu o petrecere retro, cu muzică din anii ’80 mixată de DJ Tibi Dima. De asemenea, vor fi organizate jocuri de societate, precum remi, șah sau „Nu te supăra frate”, care vor contribui la atmosfera relaxată. Intrarea este liberă.

Duminică, 25 august 2024:

09:00 – 12:00: Liturghie în Ie la Biserica Sfânta Treime din Mândra. O slujbă specială oficiată în monumentul istoric va oferi participanților ocazia să îmbrace ii tradiționale și să trăiască o experiență spirituală unică.

12:00 – 13:30: Duel de strigături între comunități din Țara Făgărașului și Maramureș. O competiție tradițională inedită, însoțită de un brunch cu plăcinte de casă, oferite de gospodinele din sat. Intrarea este liberă.

14:00 – 19:00: Porțile Deschise-n Sat – tur cultural prin Mândra. Participanții vor putea explora satul, vizitând diverse gospodării și spații culturale. În cadrul acestui tur, vor putea degusta mâncăruri tradiționale, admira meșteșuguri locale și participa la ateliere interactive. „La Bibliotecă” vor întâlni copii și dantelărese „la Garaj30” vor putea viziona o colecție pop-up de obiecte și povești locale din comunism „la Barbu-n curte” vor putea mânca ciorbă de fasole cu ceapă, „în Gopodăria Tradițională” se vor degusta slănină cu ceapă și pită de casă, unde va avea loc și un mic târg de produse locale.

„Fiii Brâncovenilor”, la Sâmbăta de Sus
Festivalul „Fiii Brâncovenilor”, ajuns la cea de-a doua ediţie, va avea loc în Grădina Castelului Brâncovenesc de la Sâmbăta de Sus, în perioada 24-25 august 2024.

Evenimente în Țara Făgărașului: Paradă Medievală la Făgăraș, Festivalul Cepei Roșii din satul Mândra, „Fiii Brâncovenilor” la Sâmbăta de Sus, Zilele Comunei Beclean 3

Evenimentul promite două zile pline de activităţi artistice şi tradiţionale, aducând pe scenă artişti renumiţi şi ansambluri folclorice. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de artificii. Printre invitaţii speciali se numără Aurel Tămaş şi trupa rock Compact – Paul Ciuci. de asemenea, vor sisţine recitaluri Ionuţ Langa, Mihai Teacă, Ansamblul Folcloric Ceata Făgăraşului, Georgiana Pătrînjel, Beatrice Simioana şi Cătălin Lăcătuş.

Pe lângă momentele muzicale, festivalul va include demonstraţii de echitaţie artistică, cu prezentări realizate de Georgiana Neselan, antrenoarea Hergheliei Sâmbăta de Jos, împreună cu armăsarul Pluto. Festivalul este organizat de Primăria şi Consiliul Local al comunei Sâmbăta de Sus, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov, în cuantum de 30.000 de lei.

Invitaţie la Beclean, sunt zilele satului
Locuitorii comunei Beclean şi nu numai sunt aşteptaţi sâmbătă, 24 august să petreacă împreună la „Zilele Comunei Beclean“, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie, conform bzb.ro.

Finanţat de Consiliul Judeţean Braşov şi Primăria Beclean, evenimentul aduce pe scena Căminului Cultural din Beclean, începând cu ora 17.00, pe Măriuca Verdeş şi Grupul Rădăcinilor Străbune, Grupul Vocal Suflet Beclerean. Ansamblul folcloric Nedeia-Novaci din Gorj, interpretul Sorea Gheorghe şi bineînţeles Ansamblul folcloric „Junii Becleanului cu orchestra ansamblului. De asemenea, cei prezenţi îi vor putea asculta pe soliştii: Rareş Şerban, Elena Pirău, Alesia Maria Şoroagă.

Previous Story

Un tânăr de 23 de ani a murit înecat, după ce a rămas blocat în mâl

Next Story

Brașov. Troler suspect, pe un trotuar, în fața Poliției. Cum s-a derulat operațiunea de „dezamorsare”