Un turist a scăpat cu viața după ce a fost lovit de trăsnet în munții Făgăraş

Last Updated on august 18, 2024 Un turist a scăpat cu viața după ce a fost lovit de trăsnet în munții Făgăraş 1

Un bărbat din Timişoara a scăpat cu viața după ce a fost lovit de fulger. Acesta se pregătea de un traseu montan în Munţii Făgăraş alături de soţie şi prieteni, a scăpat ca prin minune după ce a fost lovit de trăsnet.

Turistul se afla în zona golului alpin, adăpostit după o stâncă. Soţia lui a făcut un atac de panică în momentul în care l-a văzut pe bărbat la pământ, însă a apucat să sune după ajutor. La faţa locului au ajuns salvamontiştii din Argeş, care l-au găsit pe turist în stare stabilă.

Din cauza vremii, operaţiunea de salvare s-a realizat terestru şi a durat aproape 7 ore. Ajutaţi de salvatori, cei doi au coborât în siguranţă la Piscul Negru, scrie Observator Tv.

Un drum de acces spre Vârful Moldoveanu, rupt de o viitură
Salvamontiştii sunt în alertă duminică dimineață. Din cauza vijeliilor puternice din ultimele ore, drumul care duce spre traseul Stâna lui Burnei din masivul Făgăraş, Vârful Moldoveanu, a fost grav afectat. Mai mulţi turişti sunt blocaţi în acea zonă.

Drumul spre Stâna lui Burnei pe Valea Rea este RUPT la 5 km în amonte de confluenta cu Zarna! Va rugam sa renuntati la toate planurile de acces spre Moldoveanu! mpreuna cu alte forțe vom incerca sa evacuam oamenii care sunt in partea superioară a drumului”, au transmis, duminică dimineaţă, reprezentanţii Salvamont Argeş, conform Biz Brasov.

Din cauza ploilor, mai mulți copaci s-au prăbușit și este nevoie să ajungă un excavator ca să evacueze calea de acces.

Previous Story

Actorul Alain Delon, simbol al cinematografiei franceze, a murit la 88 de ani

Next Story

 Roberta a murit în braţele medicilor care o resuscitau. Polițista din Brașov va fi înmormântată luni