Intervenția pompierilor brașoveni la incendiul de la restaurantul de pe culoarul Rucăr – Bran

Last Updated on august 15, 2024 Intervenția pompierilor brașoveni la incendiul de la restaurantul de pe culoarul Rucăr - Bran 1

Pompierii brașoveni au intervenit ieri pentru stingerea unui puternic incendiu izbucnit la un restaurant. Construcția din lemn înghițită de flăcări uriașe adăpostea un magazin, un restaurant și casa familiei. În momentul în care s-a dezlănțuit iadul, în locuință se aflau fiica și mama proprietarei.

Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale de stingere, dintre care două de la ISU Braşov, o autoplatformă şi un echipaj SMURD, în sprijin fiind solicitat şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, scrie Agerpres.

Georgiana Lițoi, proprietară, pentru Stirile Pro Tv: „În maxim 20 de minute s-a risipit cu totul ce vedeți și dumneavoastră aici.”
Solomon Iosif Pavel, prieten de familie: „Fetele de jos, angajatele, au strigat că a luat foc. Și când au deschis ușa, a intrat fumul peste ele acolo și au coborât jos. Dacă era noapte, vă dați seama ce nenorocire se întâmpla. Puteau să fie toți la sol, dormeau și nenorocire mai mare.”

Intervenția pompierilor brașoveni la incendiul de la restaurantul de pe culoarul Rucăr - Bran 2 Intervenția pompierilor brașoveni la incendiul de la restaurantul de pe culoarul Rucăr - Bran 3 Intervenția pompierilor brașoveni la incendiul de la restaurantul de pe culoarul Rucăr - Bran 4

Din fericire, toți cei zece oameni aflați în imobil au reușit să fugă din calea focului. Valvătaia a fost însă atât de puternică încât nimeni nu a putut interveni până la sosirea pompierilor.

Bărbat: „Ieșeau flăcările pe geamuri, pe alea, deja nu mai, n-aveai ce să mai faci. Nu puteai să te apropii.”
Bărbat: „Flăcări până sus. A luat foc tot.”

În ajutorul militarilor din Câmpulung Muscel au fost chemați salvatori din Rucăr și Brașov. Incendiul amenința să cuprindă și ferma familiei, cu două sute de vaci, aflată peste drum.
În apropiere este și un rezervor GPL, fiind pericol de explozie. Dar pompierii au reușit să limiteze extinderea incendiului.

Previous Story

Brașov. Un bărbat s-a înecat după ce a căzut cu tractorul într-un lac

Next Story

Accident Brașov. Mașină strivită de un TIR: „Pagube: stația de autobuz dărâmata, mașina parcată strivita”