Brașov. Paradă de lipițani la Herghelia de la Sâmbăta de Jos

Last Updated on august 14, 2024 Brașov. Paradă de lipițani la Herghelia de la Sâmbăta de Jos 1

Eveniment special, sâmbătă, la Herghelia de la Sâmbăta de Jos, judeţul Braşov. Prețul biletului de intrare la spectacol este de 25 lei de persoană

„Dacă iubiţi caii şi vă aflaţi prin zonă, vă aşteptăm, pe 17 august, începând cu ora 11.00, la un spectacol deosebit ce are în prim plan lipiţanii noştri. Pentru a ajunge la Herghelia Sâmbăta de Jos, trebuie să mergeţi în localitatea Sâmbăta de Jos, din comuna Voila, judeţul Braşov unde colegii noştri vă aşteaptă cu drag. Preţul biletului de intrare la spectacol este de 25 lei de persoană”, e invitaţia lansată de organizatori, conform bzb.ro.

La Sâmbăta e una din cele mai importante herghelii de cai Lipiţani din lume. Aici se cresc 7 linii de sânge care poartă numele armăsarilor care au stat la baza formării actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola şi Tulipan.

Brașov. Paradă de lipițani la Herghelia de la Sâmbăta de Jos 2

Este cel de-al doilea spectacol din acest sezon și ultimul pe anul acesta. E vorba despre o prezentare a armăsarilor lipițani atât la mână cât și sub șa și înhămați la trăsură. Sunt mai multe momente în acest spectacol în care arătăm măiestria colegilor noștri care lucrează cu armăsarii lipițani, dar și calitatea și valoarea materialului biologic pe care îl crește Herghelia Sâmbăta, care aparține de Regia Națională a Pădurilor Romsilva și este coordonată de Direcția de Creștere și Exploatare a Cabalinelor de Rasă București.

Brașov. Paradă de lipițani la Herghelia de la Sâmbăta de Jos 3

Toți cei care doresc să participe la acest eveniment sunt rugați să ajungă cel puțin cu o oră înainte începerea evenimentului. Noi deschidem la ora 9:00”, spune Cosmin Drăgan, șef herghelie Sâmbăta de Jos, citat de brasov.net.

Previous Story

Brașov. Număr record de căsătorii la Starea Civilă, în minivacanța de Sfânta Maria

Next Story

Pompierii brașoveni încearcă să stingă incendiul izbucnit la un restaurant