Pantalonii de la uniforma unui poliţist s-au rupt pe cusătură. Europol: „Costul este de 7.465 lei”

Last Updated on august 13, 2024 Pantalonii de la uniforma unui poliţist s-au rupt pe cusătură. Europol: „Costul este de 7.465 lei” 1

Probleme cu uniforma pentru polițiști. Sindicatul Europol reclamă, luni, calitatea uniformelor pentru poliţişti, distribuind o fotografie cu o pereche de pantaloni care s-au rupt. Potrivit sindicaliştilor costul uniformei este de peste 7.400 de lei pentru „calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României”.

Colegul nostru, Cristian, a coborât din „autospecială” şi a simţit o adiere neobişnuită. Se simţea ca în zilele de concediu, din care tocmai s-a întors, când era toată ziua în şort. Realitatea însă l-a făcut să fie stânjenit şi să se refugieze în „autospeciala” de poliţie. Adierea provenea de la noua„ventilatie” aparută la pantalonii uniformei ce s-au rupt fix… pe cusătură!”, relatează sindicatul Europol, pe pagina de Facebook, conform Libertatea.

Sindicaliştii afirmă că acest incident nu ar fi trebuit să apară.
Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură „ripstop”, rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7.465 lei”, au mai transmis sindicaliştii.

Reacția Poliției Române după ce Europol a distribuit o fotografie cu uniforma ruptă: „Produsele au parametrii conform specificațiilor”
Poliția Română a reacționat după ce Sindicatul Europol a reclamar calitatea uniformelor purtate de agenții de poliție. Insituția spune că furnizorii de la care au luat uniformele au prezentat bulteine de analiză care s-au încadrat în specificaţiile tehnice. În plus, echipamentele pot fi reparate fără ca agenții de poliție să suporte costuri suplimentare, potrivit News.ro.

Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziţie, cât şi la momentul recepţionării produselor, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice de produs. În situaţia în care au fost sesizate anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie Bucureşti, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecţionate articolele de echipament, rezultând că produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice de produs”, scrie Poliția Română în comunicatul de presă prezentat de Digi 24.

Mai mult decât atât, reprezentanții instituției precizează că eventualele defecte vor fi suportate integral de Poliția Română.
De asemenea, pentru orice situaţie privind deteriorarea elementelor de uniformă, poliţiştii au în permanenţă posibilitatea să se adreseze structurii de profil a unităţii din care fac parte, în vederea înlocuirii acestora”, a transmis IGPR.

Previous Story

O franțuzoaică de 21 de ani s-a îmbătat și a condus o trotinetă electrică. Acum este cercetată penal după ce a căzut cu trotineta

Next Story

Bătaie în trafic la Brașov. Polițiști: „Unul dintre cei implicați l-ar fi lovit pe celălalt și i-ar fi spart geamul portierei vehicululuii cu un obiect dur”