(Foto/Video) Elicoperul SMURD Brașov, intervenții în Prahova și Vâlcea, pentru salvarea a două turiste

Last Updated on august 12, 2024 (Foto/Video) Elicoperul SMURD Brașov, intervenții în Prahova și Vâlcea, pentru salvarea a două turiste 1

O turistă, în adidași, a fost salvată din munți. Acum ar trebui să plătească tot costul intervenției de salvare pentru că a mers nepregătită pe munte. Salvamontiștii prahoveni au fost solicitați să intervină, duminică, după ce o turistă s-a accidentat în timp ce se afla pe un traseu din Muncii Ciucaș. Turista a fost transportată la spital cu un elicopter, anunță Brașov.net.

Incidentul a avut loc pe un traseu din Munții Ciucaș. Salvamontiștii au fost solicitați să intervină după ce o turistă s-a accidentat la picior în timp ce se afla pe un traseu montan.

„Turistă cu fractură de maleolă membru inferior drept, evacuată din Munții Ciucaș cu elicopterul pe care l-am solicitat de la POA Brașov. Mulțumim echipajului aero”, a anunțat Salvamont Prahova, care a postat, pe Facebook, imagini din timpul operațiunii de salvare.

Adidașii de oraș nu protejează glezna și au talpă complet inadecvată traseelor în afara asfaltului. O simplă călcătură strâmbă sau alunecare se transformă foarte ușor în ceea ce vedem la celălalt picior”, a fost reacția unui internaut, care a vizionat imaginile postate de Salvamont Prahova.

Salvamont Brezoi:Acțiunea de ieri din masivul Boia ,una foarte dificilă , a fost dusă la bun sfârșit. Inițial știrea era că un turist era dispărut de 4 ore în masivul Boia.
Comunicarea era foarte dificilă dată fiind lipsa semnalului.

(Foto/Video) Elicoperul SMURD Brașov, intervenții în Prahova și Vâlcea, pentru salvarea a două turiste 2 (Foto/Video) Elicoperul SMURD Brașov, intervenții în Prahova și Vâlcea, pentru salvarea a două turiste 3 (Foto/Video) Elicoperul SMURD Brașov, intervenții în Prahova și Vâlcea, pentru salvarea a două turiste 4

Persoana a fost găsită . O tânără de 23 de ani de origine slovacă , ce prezenta mai multe traumatisme. A fost extrasă cu ajutorul elicopterului POA Brașov 336 ,cu medic și salvator montan de la Zărnești,un echipaj extraordinar fara de care extracția putea deveni extrem de dificilă și de durată.

S-a acționat și terestru cu trei salvatori montani de la Brezoi și doi jandarmi, procedând si la evacuarea membrilor grupului de 14 persoane din care făcea parte persoana accidentată,date fiind condițiile foarte dificile ale terenului, pentru a preveni alte posibile accidente. Mulțumim de asemeni ISU Vâlcea, I.G.A.V, și Salvamont Vâlcea pentru colaborare

Previous Story

O fetiță și doi șoferi au murit pe DJ 709 A. O altă fetiţă, în stare de inconştientă, preluată cu elicopterul

Next Story

Cum arată anul școlar 2024-2025 pentru elevii brașoveni. Două module și o vacanță diferită de la județ la altul