Brașov. O ursoaică și un pui, capturați în zona Lacului Noua

Last Updated on august 7, 2024 Brașov. O ursoaică și un pui, capturați în zona Lacului Noua 1

Autoritățile anunță că au prins o ursoaică şi puiul ei care venea ăn cartierul Noua din Brașov. Echipa de intervenţie a fost constituită conform OUG 81/2021, din reprezentanţi ai Primăriei – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, medic veterinar, Jandarmerie şi Regia Pădurilor Kronstadt, transmite news.ro.

La acţiunea de capturare au participat şi reprezentanţii ICAS. În baza protocolului de colaborare cu RPLP Kronstadt RA şi cu Primăria Braşov, reprezentanţii ICAS au pus la dispoziţie şi au montat exemplarului de urs femelă, 1 colar GPS pentru monitorizare”, a transmis Primăria Braşov, conform Stirile Pro TV.

Ursoaica și puii săi căutau hrană la câțiva metri de familiile cu copii
Ursoaica și puii săi au frecventat zona în căutare de hrană și nu au fost speriați de prezența oamenilor sau de încercările autorităților de a-i prinde. Eforturile de mutare a urșilor nu au avut succes până acum, deși au fost evacuate întregi porțiuni ale parcului și a fost amplasată o cușcă specială de capturare.

Monitorizăm zona, avem amplasată și o cușcă pe care o mutăm în funcție de sesizări și de locurile unde identificăm că ar putea să vină ursoaica. Avem deja un acord de relocare, trebuie doar să intre în cușcă, după care o vom reloca într-o zonă mai îndepărtată de localități și, bineînțeles, nu în zona Brașovului, deoarece s-ar reîntoarce foarte repede. Bineînțeles că nu pot fi separați, puii sunt mici”, explica zilele trecute SorinToarcea, potrivit Monitorul Expres.

Imagini filmate în plină zi, în ultimele zile, în parcul de agrement Noua din Brașov, arătau ursoaica și puii săi căutând hrană la câțiva metri de familiile cu copii și locul de joacă. Autoritățile au încercat fără succes să captureze urșii până acum, dar astăzi au reușit în sfârșit să îi prindă și să-i pregătească pentru relocare. Nu se cunoaște soarta celuilalt pui.

Previous Story

Nadia Comăneci vrea dreptate pentru Sabrina Voinea. Arbitrii ar fi folosit o poză mai veche pentru a o lăsă fără medalie pe Sabrina Voinea. Presa din SUA îi dă dreptate: “Nu atinge covorul”

Next Story

Un șofer din Brașov a murit după ce autoutilitara pe care o conducea a fost lovită de un TIR