A început lărgirea drumului dintre Braşov şi Cristian

Last Updated on iulie 31, 2024 A început lărgirea drumului dintre Braşov şi Cristian 1

Veste bună pentru șoferii care se chinuie pe drumul dintre Braşov şi Cristian. A început lărgirea șoselei. O perioadă va fi bine apoi va fi nevoie ed o altă lărgire a șoselei, se știe, șoselele late atrag mai multe mașini.

După ce lunile trecute au lucrat între Cristian şi Fundata, muncitorii firmei care se ocupă de modernizarea drumului naţional DN 73 (Braşov – Piteşti) au ajuns pe sectorul cuprins între Braşov şi Cristian. Astfel, au început săpăturile pentru lărgirea şosele, iar reprezentanţii Primăriei Cristian au anunţat că în perioada următoare va fi turnat stratul de uzură de pe sectorul de drum care trece prin localitate, însă, în prealabil, vor fi ridicate căminele reţelelor de utilităţi, scrie bzb.ro.

Lucrările la sectorul din judeţul Braşov al DN 73, cu o lungime de 36 de kilometri, sunt realizate de SC Viarom Construct SRL, iar valoarea investiţiei se ridică la de 213,4 milioane de lei.

Proiectul prevede ranforsarea şi lărgirea carosabilului la minim 7 metri, modernizarea podurilor, resistematizarea intersecţiilor, refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale de pe traseu. De asemenea, investiţia vizează şi lărgirea la 4 benzi de circulaţie a sectorului cuprins între ieşirea din municipiul Braşov şi intersecţia cu drumul de legătură spre autostrada Râşnov – Cristian.

Dacă în judeţul Braşov, lucrările sunt în plină desfăşurare, pentru sectorul de drum din judeţul Argeş (Fundata – Câmpulung), nu a fost încheiată procedura de atribuire. Licitaţia a fost lansată în urmă cu mai bine de un an şi a fost contestată de mai multe ori. De altfel, potrivit economedia.ro.

Suntem încântați să vă anunțăm că, după numeroase eforturi ale administrației din Cristian, au început lucrările pentru extinderea la două benzi pe sens între Cristian și Brașov.

Aceste lucrări sunt de o importanță majoră pentru descongestionarea traficului în zonă și pentru creșterea siguranței și fluidității circulației rutiere. Ne așteptăm ca această extindere să aducă beneficii semnificative tuturor participanților la trafic, reducând considerabil timpul petrecut în deplasare și îmbunătățind calitatea vieții locuitorilor.

În paralel, reabilitarea DN 73 se desfășoară în condiții excelente, iar în viitorul apropiat, se va turna stratul de uzură, atât pe cale de rulare auto, cât și pe benzile de stocare, nu înainte de ridicarea tuturor căminelor la cota de turnare a stratului de uzură din mixtură asfaltică, urmând ca acest drum să ofere condiții optime de circulație.

Totodată, au început lucrările pentru canalizarea pluvială pe Strada Bucegi. După finalizarea acestei etape, strada va fi asfaltată, asigurând astfel condiții de circulație și de trai mai bune pentru locuitorii zonei. Ne bucurăm să anunțăm și finalizarea asfaltării pe strada Ghimbășelului, care, în prealabil a beneficiat de realizarea tuturor rețelelor necesare, o cerință necesară în vederea asfaltării.

Lucrările din zona Gării avansează, cu o parte din strada respectivă deja asfaltată (sectorul stâng). De asemenea, suntem în faza finală a igienizării terenului achiziționat de primărie pentru realizarea unei remize. Acest proiect este esențial pentru îmbunătățirea serviciilor locale și pentru crearea unui mediu mai curat și ordonat. În curând, vor începe și lucrările de canalizare în zona Gării-Nucilor, un alt pas important în modernizarea infrastructurii noastre.

Iluminatul public a fost finalizat pe străzile Brâncoveanu și Hamzea, urmând să fie realizată recepția lucrării care va aduce un plus de siguranță și confort pentru toți locuitorii.

Am intervenit în zonele unde apele pluviale au pătruns în curțile unor proprietăți și lucrăm la identificarea și implementarea unor soluții punctuale. Dorim să subliniem că unele inundații sunt cauzate de nerespectarea situației din teren de către dezvoltatori, care nu au aliniat nivelul curților la cel al drumului. Suntem dedicați să găsim soluții eficiente pentru aceste probleme și să colaborăm cu toți factorii implicați pentru a preveni astfel de incidente în viitor, prin temele de proiectare a infrastructurii rutiere.

Mulțumim cetățenilor care ne susțin și ne sprijină, înțelegând și suportând disconfortul temporar creat de aceste lucrări. Eforturile noastre sunt orientate către îmbunătățirea continuă a infrastructurii și a calității vieții în comunitatea noastră, a declarat primarul comunei Cristian, Gicu Cojocaru, citat de newsbv.ro.

Previous Story

Brașov. O ursoaică împreună cu un pui au fost văzuți în apropierea unei case

Next Story

Brașov. A fost semnat documentul care marchează înființarea pădurilor parc. Adrian Veştea: „Include crearea de alei ecologice, piste de biciclete, bănci, toalete ecologice, și puncte de informare”