Brașov. 6 concerte, la Bastionul Ţesătorilor. Programul evenimentelor

Last Updated on iulie 26, 2024 Brașov. 6 concerte, la Bastionul Ţesătorilor. Programul evenimentelor 1

Brașovenii sunt invitați la 6 concerte speciale, între 1 – 29 august, în Bastionul Ţesătorilor, la care vor participa muzicieni reputaţi din 6 ţări (România, Irlanda, Norvegia, Italia, Statele Unite ale Americii şi Ungaria). Altfel spus, Jazz Bastion, eveniment ajuns la a IV-a ediţie, şi care anul acesta stă sub tema Together.

Invitaţii din acest an sunt Adrian Nour Band, Ipso Facto, Oddgeir Berg Trio, Lusi Gianluca/Simone Zanchini/Luigi Masciari Trio, Jim Rotondi Quartet şi Bagyi Balazs New Quartet.
Concertele încep de la orele 19:00, în zilele 1, 8, 16, 17, 22 şi 29 august. Accesul publicului la evenimente va fi gratuit, în limita spaţiului disponibil, scrie bzb.ro.

Pe lângă concerte, până pe 21 iulie, organizatorii au desfăşurat un concurs de creaţie pentru tineri artişti pentru realizarea design-ului unui photoframe care va fi amplasate la Bastionul Artiştilor pe perioada stagiunii, pentru care pun la bătaie o recompensă în valoare de 1.500 lei. Publicul va fi invitat să se fotografieze împreună şi să posteze instantaneele pe social media cu hashtag #jazzbastionTOGETHER.

PROGRAM
1 august, orele 19:00 – Adrian Nour Band (România)
8 august, orele 19:00 – Ipso Facto (Irlanda)
16 august, orele 19:00 – Oddgeir Berg Trio (Norvegia)
17 august, orele 19:00 – Lusi Gianluca/Simone Zanchini/Luigi Masciari Trio (Italia)
22 august, orele 19:00 – Jim Rotondi Quartet (SUA)
29 august, orele 19:00 – Bagyi Balazs New Quartet (Ungaria)

Bastionul Artiștilor

Bastionul Țesătorilor a devenit în perioada pandemiei un spațiu în aer liber menit să găzduiască evenimente artistice în siguranță. Acolo au fost prezentate producții muzicale ale Filarmonicii și Operei, precum și piese de teatru care nu puteau avea loc în spații închise. Așa se face că anul următor Bastionul Țesătorilor a fost „botezat” Bastionul Artiștilor – concept curatorial dezvoltat de Muzeul Județean de Istorie din Brașov, ca atare a rămas fidel acestui scop de a adăposti arta, scrie Radio Romania Brasov.

Pe fondul pandemiei, prima ediție a proiectului multianual JAZZ BASTION a avut tema „terapia prin artă” și a demonstrat rolul terapeutic al muzicii, inspirat din experiențele personale ale artiștilor care au transformat cele mai frecvente stări emoționale din pandemie în momente artistice care ilustrau tristețea ori disperarea, de pildă. În urma unor apeluri de proiecte, au apărut colaborări multidisciplinare între muzică și poezie, care au transformat stagiunea JAZZ BASTION într-un loc îndrăgit de localnici, dar și de turiști.

Previous Story

Un TIR s-a răsturnat peste o casă pe DN 12/E578

Next Story

Accidente Brașov. Doi copii răniți, taxi distrus. 6 persoane rănite, microbuz lovit de o semiremorcă desprinsă de TIR