O fostă pacientă a obținut daune morale de 300.000 de euro. Avocata: „Cine ar trebui să plătească este spitalul, în solidar cu fiecare dintre asistentele sau doamna doctor care au fost inculpate în dosar, în soldiar cu asigurătorul”

Last Updated on iulie 26, 2024 O fostă pacientă a obținut daune morale de 300.000 de euro. Avocata: „Cine ar trebui să plătească este spitalul, în solidar cu fiecare dintre asistentele sau doamna doctor care au fost inculpate în dosar, în soldiar cu asigurătorul” 1

O femeie va primi 300.000 de euro, daune morale, după ce era să își piardă viața, în urma unei transfuzii greșite de sânge.

Curtea de Apel București a obligat printr-o decizie definitivă spitalul să îi dea această sumă femeii, căreia i-a fost administrat sânge, din grupa AB, în loc de 0 la Spitalul CF2 din București. Starea ei s-a înrăutățit dramatic, fiind la un pas de moarte, scrie Stirile Pro Tv.

Daunele trebuie plătite de spital, în solidar cu două asistente și o doctoriță de Terapie Intensivă, pe care judecătorii nu le-au mai putut condamna penal, pentru că a intervenit prescripția. O parte din sumă va fi acoperită de compania de asigurări, în baza poliței pentru malpraxis.

Europa FM a vorbit cu Ruxandra Argăseală, avocata pacientei. „Cine ar trebui să plătească este Spitalul CF 2, în solidar cu fiecare dintre asistentele sau doamna doctor care au fost inculpate în dosar, în soldiar cu asigurătorul”, a spus Ruxandra Argăseală.

Însă, cele două asistente și doctorița de la Terapie Intensivă nu au putut fi condamnate penal: procesul s-a prelungit, au fost nenumărate amânări, proceduri birocratice și a intervenit prescripția, după cum explică avocata Ruxandra Argăseală.

Noi în apel am susținut inclusiv faptul că din cauza duratei foarte mare a procesului penal, durată care a fost mare exclusiv din cauza Parchetului, inclusiv această chestiune a accentuat suferința morală, pentru că faptele penale s-au prescris. Persoanele respective nu au mai răspuns penal pentru ceea ce au făcut și ele în continuare își desfășoară activitatea în unități spitalicești private. Practic, sancțiunea penală care ar fi trebuit să aibă un rol de prevenție și să împiedice să mai săvârșească astfel de fapte nu și-a mai atins rolul”, a mai explicat avocata pacientei.

Advertisements
Previous Story

Accident Brașov. Doi copii și doi adulți răniți pe Ocolitoare

Next Story

Brașov. Începe Făgăraș Fest! „ Este un manifest pentru crearea Parcului Național Munții Făgăraș”