Brașov. Consilierii au votat  restricționarea traficului pe străzile din Centrul Istoric al Brașovului și Schei, cu o condiție

Last Updated on iulie 25, 2024 Brașov. Consilierii au votat  restricționarea traficului pe străzile din Centrul Istoric al Brașovului și Schei, cu o condiție 1

Consilierii locali au votat în ședința de astăzi  restricționarea traficului pe străzile din Centrul Istoric al Brașovului și Schei, cu o condiție. Să se construiască o parcare mare în Centru, de 500-1000 de locuri. Cum un loc de parcare subteran costă în jur de 50 .000 de euro, greu de crezut că Brașovul va avea 50 000 000 de euro pentru această parcare. Mai ales că sunt discuții avansate pentru parcarea subterană de la Gară unde costurile sunt de milioane de euro.

Proiectul a fost adoptat, însă cu un amendament propus de grupul PSD, ce vizează facilitarea accesului brașovenilor, dar și al turiștilor în zona centrală. Astfel, ținând cont că odată cu aplicarea acestui regulament pe străzile din acest perimetru vor mai avea acces doar riveranii, transportul public, serviciile de urgență, curierii și cei care primesc „bilet de voie” ca musafiri sau prestatori de servicii pentru riverani, consilierii au decis ca restricția să se aplice doar în momentul în care va exista o facilitate de parcare în proximitatea centrului orașului.

Astfel, restricțiile ar urma să se aplice doar în momentul în care Primăria va pune la dispoziția celor care nu sunt riverani o parcare subterană în zona centrală a Brașovului. În opinia inițiatorilor amendamentului, o parcare optimă ar urma să aibă 500 – 1.000 de locuri, pe modelul altor orașe, chiar și din România, care au astfel de parcări în proximitatea zonei centrale, scrie Biz Brașov.

Practic, de la B-dul Eroilor și Magazinul Star până la Pietrele lui Solomon, accesul rutier pe străzi ar urma să fie limitat.

Primarul Robert Negoiță vrea să facă o parcare de 115 milioane de euro în locul fostei piețe agroalimentare de lângă metrou Republica
Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să construiască o parcare gigant de peste 2.600 de locuri în locul fostei piețe agroalimentare din Șoseaua Dudești Pantelimon nr.3, în apropiere de metrou Republica. Suma estimată pentru construirea parcării este de circa 573 milioane lei – 115 milioane de euro. (44 000 de euro locul de parcare).

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați clădirea care va adăposti parcarea va avea regimul de înălțime 2S+P+8E, cu o suprafață construită la sol de 7.500,00 mp şi o suprafață construită totală desfăşurată de 84.160,00 mp, scrie Hotnews.ro.

În parcare vor fi amenajate 2616 locuri de parcare în total, din care locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi 128 şi locuri de parcare pentru maşini electrice 6 (3 stații de încărcare cu 2 locuri fiecare).

Previous Story

Jandarmii au scos șarpele din dormitor. Alt șarpe scos din altă locuință

Next Story

7 traficanți de droguri prinși la Brașov. Alimentau cu droguri consumatorii din București