Urs fugărit de polițiști pe Transfăgărășan. Altul este alungat aproape în fiecare seară, dar revine pentru a căuta hrană, în Bușteni

Last Updated on iulie 21, 2024 Urs fugărit de polițiști pe Transfăgărășan. Altul este alungat aproape în fiecare seară, dar revine pentru a căuta hrană, în Bușteni 1

Un urs a avut „norocul” să iasă  în calea unui echipaj de Poliție din Sibiu, pe Transfăgărășan. Polițiștii au speriat animalul cu ajutorul semnalelor acustice.

Prezența urșilor pe drumurile naționale din zonele montane nu mai sunt o apariție “surpriză”, din păcate. Ceea ce ne obligă să manifestăm mult mai multă atenție și în niciun caz să nu oprim pentru a îi hrăni sau a îi fotografia.

Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au dat nas în nas astăzi cu un urs, în timp ce patrulau pe DN7C, Transfăgărășan. Folosind semnale acustice l-au forțat să se retragă în habitatul lui. Vă recomandăm să manifestați prudență în zonele montane”, este mesajul reprezentanților IPJ Sibiu, în postarea publicată pe Facebook, conform Ora de Sibiu.

Un urs, „turist” fidel la Bușteni. Este alungat aproape în fiecare seară, dar revine pentru a căuta hrană
Un urs şi-a făcut din nou apariţia azi noapte în staţiunea Buşteni, după două zile în care nu a mai fost văzut. Animalul a fost filmat de oameni chiar lângă curtea lor.

Urs fugărit de polițiști pe Transfăgărășan. Altul este alungat aproape în fiecare seară, dar revine pentru a căuta hrană, în Bușteni 2

Femeia care locuieşte în imediata apropiere a locului unde a fost văzut ursul a filmat imaginile. Aceasta a spus că nu a mai sunat la 112 pentru că în trecut a mai apelat numărul unic de urgenţă, dar problema nu a fost rezolvată. În unele situaţii au venit poliţişti sau jandarmi, dar aceştia fie nu au mai găsit animalul la locul indicat, fie au folosit dispozitive luminoase care au îndepărtat temporar ursul, dar nu au rezolvat efectiv problema, potrivit ObservatorNews.

Sunt ani întregi de când aceste apariţii ale animalului sălbatic au fost semnalate, ani întregi în care problema nu a fost rezolvată, iar oamenii continuă să trăiască aproape noapte de noapte în această stare de frică.

Previous Story

Brașov. Un fuior de vânt asemănător unei tornade s-a format între blocurile din cartierul Avantgarden

Next Story

Un copil a murit după ce i-a căzut o poartă de fotbal în cap