Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație

Last Updated on iulie 18, 2024 Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație 1

Primăria Brașov a mai făcut un pas birocratic pentru construcția a 10 blocuri pentru tineri, a primit avizul de la Comisia de Circulație. Până la autorizarea construcției, mai este necesar girul Comisiei de Urbanism și apoi organizarea licitației pentru lucrări

„Deja avem un concept cu privire la modul de amplasare a celor 10 clădiri, concept pe care proiectantul îl va prezenta și Comisiei de urbanism pentru a avea și un punct de vedere al specialiștilor în amenajarea teritoriului. După obținerea tuturor avizelor și finalizarea documentației, vom prezenta, spre aprobare, acest proiect Consiliului local.

Sper să finalizăm cât mai repede această etapă, ca să putem începe lucrările de construire și să le oferim unor familii de tineri brașoveni posibilitatea de a avea la dispoziție un apartament. Un plus pentru acești tineri este că vis-a-vis de această zonă se construiește noua grădiniță din cartierul Noua, astfel că își vor putea duce copiii la grădiniță doar traversând strada”, a precizat primarul Allen Coliban, citat de mytex.ro.

Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație 2 Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație 3 Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație 4 Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație 5

Proiectul vizează construirea a 60 de locuințe pentru tineri, conform modelului tip pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Fiecare apartament va avea living, un dormitor, bucătărie, baie, cămară și hol.

După ce proiectul va fi avizat de urbaniști, Primăria va lansa licitația de lucrări, care va mai dura câteva luni bune, în funcție de cum va decurge procedura, scrie Biz Brasov.

Obiectivul general al proiectului „Construire de locuințe nZEB Plus pentru tineri în municipiul Brașov” este acela de a conduce la îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru anumite categorii de tineri care îndeplinesc o serie de condiții, printre care:
– vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani,
– venitul pe membru de familie mai mic decât salariul lunar mediu pe economie,
– nu deține o locuință/ nu a deținut o locuință,
– locuiește într-o locuință supraaglomerată și precară. Criteriile pot avea în vedere dacă tinerii au în grijă unu sau mai mulți copii la nivelul gospodăriei.

Previous Story

Femeie în stare gravă după ce a fost atacată de un şarpe, în propria curte

Next Story

Doi soți, în vârstă de peste 80 de ani, au murit de cald într-un apartament. Locuiau la ultimul etaj, într-un apartament fără izolație și aer condiționat