Femeie în stare gravă după ce a fost atacată de un şarpe, în propria curte

Last Updated on iulie 18, 2024 Femeie în stare gravă după ce a fost atacată de un şarpe, în propria curte 1

O femeie în vârstă de 54 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacată de un şarpe, în curtea casei. La spital nu exista ser antiviperin așa că a fost trimisă la alt spital, în județul vecin.

Incidentul a avut loc în localitatea Racovăţ, județul Botoșani, aproape de orele amiezei. Femeia, de 54 de ani, se afla în curtea casei, iar la un moment dat a simţit două înţepături puternice la nivelul gambei drepte. A tras, speriată, piciorul și a râmas șocată când a văzut silueta unui şarpe care se retrăgea într-o tufă lângă care călcase. Speriată, femeia a fugit în casă şi a sunat la 112 pentru a cere ajutor, scrie Observator TV.

Simptomele pe care le-a avut imediat după mușcătură
A început imediat să se simtă rău, cu senzaţii de vomă, ameţeală şi tensiune scazută. A fost preluată de o ambulanţă şi transportată de urgenţă la cea mai apropiată unitate sanitară, Spitalul Municipal Dorohoi.

Starea pacientei a fost gravă de la început. Prezenta manifestările unui şoc anafilactic, cu tensiune mică, reacţie locală importantă la muşcătură şi o stare generală influenţată”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, coordonator al dispeceratului SJA-SMURD.

Medicii au realizat gravitatea muşcăturii de şarpe şi au solicitat transferul femeii într-o unitate sanitară în care există ser antiviperin. O ambulanţă cu medic a preluat-o pe femeie şi a tansportat-o de urgenţă în judeţul vecin.

Este vorba despre o specie necunoscută de şarpe. Pacienta a ajuns în serviciul nostru, a fost stabilizată şi echilibrată şi direcţionată către Spitalul de Urgenţă Suceava, pentru administrarea de ser antiviperin”, a precizat medicul primar Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Ce se recomandă în caz de mușcătură de viperă
Spălați rana cu apă curată și dezinfectați-o dacă aveți la dispoziție peroxid de hidrogen sau permanganat de potasiu. Înfășurați sau comprimați zona mușcăturii, dar fără a utiliza un garou și mergeți la camera de primiri urgențe cât mai curând posibil, scrie botosaninews.ro

Previous Story

Bianca Drăgușanu a fost ridicată de mascați. Aducea haine din Turcia și le vindea, fără a declara veniturile

Next Story

Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație