Incendii Brașov. Arde pădurea la Ucea. Pisici resuscitate de pompieri

Last Updated on iulie 18, 2024 Incendii Brașov. Arde pădurea la Ucea. Pisici resuscitate de pompieri 1

Intervenție grea a pompierilor brașoveni după ce un incendiu violent a izbucnit într-o pădure din județ. Mai mulţi copaci căzuţi au luat foc, iar flăcările se întindeau pe o suprafaţă de aproape 500 de metri pătraţi, anunță Observator TV.

Pădurea a luat foc în zona comunei Ucea, localitate aflată în apropiere de Făgăraș. Pompierii au fost alertați în jurul prânzului și au intervenit în zona în care se manifesta incendiul. Pentru că locul este greu accesibil, la intervenție au fost direcționate 3 autospeciale și au fost mobilizați peste 40 de pompieri, care s-au deplasat pedestru de la un anumit punct.

Incendiul s-a extins însă în ultimele ore pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, focul cuprinzând litiera și doborâturile. Acțiunea pompierilor este îngreunată și de rafalele de vânt care își fac simțită prezenta în aceeași zona, scrie Europa FM.

Dat fiind amplasamentul greu accesibil pentru echipele de intervenție de la sol, în scopul efectuării recunoașterii pentru determinarea suprafeței, a direcției si a vitezei de propagare a incendiului, în zonă a fost trimis un elicopter SMURD al Inspectoratului General de Aviație.

În acest context, în încercarea de a limita propagarea incendiului, dar și pentru lichidarea acestuia, elicopterul Black Hawk cu dispozitiv Bambi Bucket care a intervenit la incendiul de fond forestier din jud. Bacău, a fost redirecționat, în sprijin, la această intervenție, iar în urmă cu puțin timp, a început operațiunea de aruncare a apei asupra incendiului – transmite Inspectoratului General de Aviație.

(Video Biz Brasov)

Incendiu și în Brașov. Pisici resuscitate de pompieri
O cititoare myTEX.ro a transmis prin aplicația Whatsapp, imagini de la un incendiu izbucnit miercuri seară la Brașov, pe strada 8 Martie, despre care nu a existat o informare oficială. La fața locului au fost mobilizate forțe importante, pompierii reușind să împiedice ca focul, care a mistuit întreg acoperișul, să se extindă la restul casei.

 

Incendii Brașov. Arde pădurea la Ucea. Pisici resuscitate de pompieri 2 Incendii Brașov. Arde pădurea la Ucea. Pisici resuscitate de pompieri 3

Un alt brașovean a reușit să surprindă în imagini aspecte mai puțin obișnuite din intervenția pompierilor:
Am asistat acum o oră, din întâmplare la o intervenție a pompierilor și echipajelor SMURD. (…) Trei pisici au fost resuscitate sub ochii mei de echipajele SMURD. Sper din tot sufletul să nu fi fost oameni în casă”.

Previous Story

Un șofer a scăpat teafăr după ce mașina lui a fost lovită de tren

Next Story

Răzvan și Dani recomandă Teleferic Grand Hotel din Poiana Brașov. „Camerele sunt pe modelul ăla pe care îl vizitam în Austria sau în Italia”