Paznicul unui cimitir a cerut 6 lei pentru a lăsa o ambulanţă venită la o urgenţă să plece

Last Updated on iulie 11, 2024 Paznicul unui cimitir a cerut 6 lei pentru a lăsa o ambulanţă venită la o urgenţă să plece 1

Un paznic la cimitir a taxat o ambulanță care a venit la o urgență, un bărbat căruia i se făcuse rău la o înmormântare. În final, o rudă a pacientului a plătit acel tichet de șase lei. Administratorii cimitirului spun că angajatul a făcut exces de zel și că va fi cercetat disciplinar.

Totul s-a întâmplat ieri în cimitirul Eternitatea din Galaţi, acolo unde un bărbat a avut nevoie urgentă de asistenţă medicală, prezenta semne de lipotimie şi insuficenţă respiratorie, motiv pentru care un echipaj de la ambulanţa din Galaţi format din medic şi asistentă au ajuns acolo în doar câteva minute, conform Observator Tv.

Soția pacientului: „I-au acordat acolo primul ajutor și au considerat că trebuie să îl ducă la spitalul de urgență. Și, în momentul în care ambulanța a vrut să iasă pe poarta cimitirului, a fost o discuție între cei de pe ambulanță și cel de la pază, că nu voia să ridice bariera”.

Taxa de ieșire de 6 lei a fost achitată de o nepoată a pacientului care, la rândul ei, s-a certat cu angajatul cimitirului. Timpul scurs ar fi putut să fie vital pentru bărbatul care avea tulburări de ritm cardiac și respirație îngreunată, scrie Stirile Pro Tv.

Daniela Enciu, director al Serviciului de Ambulanță Galați: „S-au pierdut două, trei minute. Timp prețios atât pentru noi, cât și pentru pacient”.

Cimitirul este public, aparține Primăriei Galați și este administrat de o societate subordonată. Tarifele și celelalte prevederi ale regulamentului de funcționare sunt stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local. Angajații, însă, se pare că nu le cunosc.

Iulian Ciupercă, administratorul cimitirului: „Dintr-un exces de zel, pe fondul necunoașterii cu exactitate a regulamentului, a unor prevederi ale regulamentului, a considerat că ambulanța, nefiind cu semnale sonore aprinse și luminoase, nu este urgență”.

Deși administrația cimitirului invocă necunoașterea regulamentului, angajatul de la barieră ar fi putut doar să se întoarcă și să vadă în spatele lui un panou mare pe care scrie „accesul gratuit pentru ambulanțele aflate în misiune”.

Rămâne de discutat dacă autospeciala avea sirena pornită, fiindcă familia pacientului spune că „da”, paznicii spun că „nu”. Oricum, ambulanța nu avea ce să caute în cimitir, decât dacă se afla în misiune.

Previous Story

De ce a atacat-o ursul pe Diana. Mama fetei: „I-am zis să aibă grijă cu urșii, că mereu mi-era frică și mereu o atenționam de pericolele astea și mereu îmi spunea că sunt prea paranoică”

Next Story

(Video) Ursoaică cu pui alungată de o mașină de poliție de la tomberoane