Bărbat atacat de urs pe Transfăgărășan. S-a oprit să facă poze cu el. Ursul nu a fost de acord

Last Updated on iulie 11, 2024 Bărbat atacat de urs pe Transfăgărășan. S-a oprit să facă poze cu el. Ursul nu a fost de acord 1

După ce o tânără a fost ucisă de urs, în pădure, doi bărbați au oprit pe Transfăgărășan pentru a face selfie cu urusul. Ursul nu a fost de acord. Așteptăm reacția rapidă a autorităților și să împuște acest urs care nu a vrut să stea la poză și a devenit agresiv.

Doi bărbați au coborât din mașină pe Transfăgărașan pentru a face fotografii cu ursul care se afla pe marginea străzii. Unul dintre ei a vrut să facă un selfie în timp ce atinge animalul sălbatic. Ursul s-a speriat și s-a năpustit asupra turistului, care a căzut. După atac, bărbatul intră șchiopătând în mașină, fiind rănit de lovitura ursului, scrie Ora de Sibiu.

În filmarea devenită virală pe rețelele de socializare se poate vedea cum bărbatul ademenște ursul cu pâine pentru a se putea apropia de el. În momentul în care ursul l-a atacat pe turist, șoferii din trafic, martori la eveniment, au claxonat pentru a speria animalul.

Ovidiu Neacșu: „Băiatul ăla absolut genial se dădea pe TikTok cu ursul lângă el, la o zi după ce fata aia a fost ucisa de urs pe munte.
La câteva secunde după momentul din imagine, ursul l-a mototolit un pic pe bravul nostru creator de conținut, să-i scoată curajul din cap. Omul s-a urcat rapid în mașină, cu mândria și pantalonii ferfeniță.
Apropo, băiatu’, vezi că uneori la mare ridică unii niște steaguri roșii. Sunt decorațiuni, poți să le ignori!
Maaare ți-e grădina ta, Darwin…”

Câți urși sunt cu adevărat în România
România poate ține sub control 4.000 urși, dar populația a ajuns la 8.000. Mircea Fechet, Ministrul Mediului, a comentat cazul tinerei în vârstă de 19 ani ucisă de urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi, scrie BZI.ro

„Acum un an de zile, când am venit în minister, am înaintat un ordin care până la urmă reglementa numărul urșilor care pot fi împușcați, că ăsta e cuvântul pe care ar trebui să-l folosim pentru prevenirea unor atacuri sau pentru intervenția în cazul în cazul unor atacuri.”, a declarat Fechet.

Problema urșilor din România ar fi trebuit rezolvată încă din anul 2018, odată cu documentul legislativ care nu a fost aplicat, și anume „Plan Național din 28 iunie 2018 de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România.”

Din acest document, reiese că România are 4.000 de urși pe capacitatea sa de management. Și tot din document se pot identifica instituțiile care ar trebui să se ocupe de această problemă: Ministerul Mediului, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” și Agenția Națională de Protecția Mediului. Cert este că România are o populație de urși de 8.000 de exemplare, dublă față de capacitatea sa de management.

Urșii se înmulțesc alarmant
În prezent, se estimează că în România există între 7500 și 8000 de urși. Între 2016 și 2021, au avut loc 154 de atacuri ale urșilor; 14 persoane au murit și alte 158 au fost rănite. Guvernul României ar dori acum să autorizeze împușcarea a 426 de urși. Imediat au început disputele între iubitorii de natură și de animale și cei care cred că numărul urșilor a crescut nepermis de mult.

Previous Story

Brașoveanca de 41 de ani, dată dispărută după ce plecase la un interviu în Belgia, a fost găsită de polițiști

Next Story

Brașov. Coresi Summer Party. Concerte Andra, Holograf, Lidia Buble, Theo Rose, Iuliana Beregoi, The Motans, Randi și trupa Vunk