Noi probleme cu compania aeriană Fly Lili pe Aeroportul Brașov. A suspendat vânzarea biletelor pentru zborurile programate să fie operate pe trei rute de la aeroporturile din Brașov și Sibiu spre Italia și a anulat zborurile de pe aceste rute.
După doar câteva zboruri operate de la Brașov, Fly Lili a decis în urmă cu câteva zile să anuleze toate zborurile de la și spre acest aeroport până în data de 14 iulie 2024.
Fly Lili a anulat și zborurile programate să fie operate de la Brașov spre/dinspre Aeroportul Malpensa din Milano și spre Aeroportul din Bologna. Și zborurile de la Aeroportul Sibiu spre Milano au fost anulate. Pe site-ul companiei aeriene nu mai pot fi rezervate bilete pentru cursele de pe cele trei rute amintite, iar pasagerii afectați au fost notificați, anunță boardingpass.ro, preluat de mytex.ro
În plus, compania aeriană a decis și amânarea debutului rutei Brașov – Istanbul (Turcia) până la începutul lunii septembrie 2024, însă încă nu a pus la vânzare biletele pentru zborurile dintre cele două orașe.
Reproșurile clienților la adresa Fly Lili
De semnalat este că mulți dintre cei ce și-au achiziționat bilete de la Fly Lili nu sunt atât de supărați pe anularea curselor, cât pe faptul lipsei de comunicare a reprezentanților companiei, scrie mytex.ro.
Astfel, pe contul de Facebook Fly Lili au apărut comentarii de genul: „Anularea zborului Brașov-Roma din 7.07 cu 5 zile înainte e o mare dezamagire, dar pot să înțeleg dificultățile de început care sper să se rezolve cât mai repede, spre bucuria tuturor brasovenilor care așteaptă de mult să zboare direct de la Brașov. Însă minimul pe care-l puteți face pentru pasagerii cu zboruri anulate este să le returnați banii în cel mai scurt timp posibil, următoarele câteva zile, și să le răspundeți la mesajele trimise pe mail”.
Directorul Aeroportului Sibiu, despre problemele de la FlyLili: Va fi un efect asupra pasagerilor, o ușoară reticență
“Afectează la modul că nu încep zborurile la timp și bineînțeles că va fi un efect asupra pasagerilor care intenționau să cumpere bilete, adică s-ar putea să existe să zic așa, o ușoară reticență, dar momentan e complicat de evaluat care va fi efectul, eu sper să nu fie. Adică în momentul în care vor da drumul și rezolvă problema asta cu aeronavele, pe care o întâmpină, lucrurile să intre în normal și lumea să vadă că vorbim de o activitate serioasă.
Sper că după ce se rezolvă problema, să nu mai existe alte evenimente neprevăzute care ar putea zdruncine încrederea pasagerilor, pentru că, până la urmă, despre asta vorbim, un operator nou intrat în piață, care până ajunge să își facă cunoscută prezența, rutele, este un proces care poate să dureze spre un an de zile“, a comentat directorul general al AIS, Marius Gîrdea, citat de Profit.ro