Netflix ar putea introduce un abonament 100% gratuit, finanțat doar din publicitate

Last Updated on iunie 25, 2024 Netflix ar putea introduce un abonament 100% gratuit, finanțat doar din publicitate 1

Marile companii de streaming suferă din lipsă de utilizatori. Netflix vrea să recurgă la o măsură extremă pentru a-și crește numărul de utilizatori. Compania vrea să introducă un abonament 100% gratuit în Europa – înţesat de publicitate -, după ce a încercat în 2022 un abonament ”accesibil” cu publicitate, care ar permite platformei de streaming să-şi crească numărul utilizatorilor şi veniturile, relatează 20minutes.fr, transmite News.ro.

Platforma, a cărei creştere a scăzut puternic la sfârşitul lui 2021, şi-a revenit după lansarea unei ofertei cu publicitate, în valoare de 5.99 de euro, de exemplu, în Franţa,, faţă de 13,49 euro abonamentul standard, fără publicitate.
Această formulă ar urma să atragă 40 de milioane de abonaţi noi, potrivit codirectorului general al Netflix.

O oferă 100% gratuită – adică finanţată exclusv din publicitate – ar putea permite Netflix să-şi crească atât numărul utilizatorilor, cât şi veniturile, scrie G4Media.

Potrivit Bloomberg, ea ar urma să fie rezervată într-o primă fază pieţelor europeană şi asiatică, pe care există deja reţele de televiziune gratuite, ca în Franţa.

Nicio dată în acest sens nu a fost avansată, însă probabilitatea unui anunţ în acest sens este mare.
Platforma de streaming a anunţat în aprilie 2023 că utilizatorii ofertei cu publicitate generează un venit mai mare decât al celor cele fără publicitate, Standard şi Premium.

Aceasta nu este prima dată când Netflix experimentează să ofere streaming gratuit, după ce a testat deja un nivel gratuit asemănător Spotify al serviciului său în 2021 în Kenya, unde a cerut oamenilor să se înscrie și să confirme că au peste 18 ani, dar nu au fost solicitate informații de plată, scrie TechRadar.

Nivelul gratuit Netflix din Kenya a fost închis în octombrie 2023, potrivit Reuters. La momentul respectiv, Netflix a declarat publicației: „Cu siguranță am învățat multe din acest test. Vom continua să oferim o varietate de alte abonamente”.

Aceasta nu este singura schimbare pe care Netflix o are în vedere. Testează și o schimbare majoră a paginii sale principale, care ar putea face navigarea pentru emisiunea sau filmul perfect mult mai ușoară.

„Hai, Romania! Povestea Generației de Aur” pe Netflix, dar mai ales în inimile noastre
Nu au castigat trofee, dar Naționala de fotbal în 10 ani a fost prezentă la 5 turnee finale (3 mondiale), la 4 turnee au trecut de grupe, scrie Hotnews. E generația de fotbaliști a lui Gică Hagi. E generația noastră de Aur.

Totul e făcut din hazard și talent. Îi vezi în film și nu-ți vine să crezi. Sunt așa de aproape de tine. Au trecut cu tine prin toate poveștile de după 1989. Puteau s-o dea în bară. Au reușit. Au făcut senzație. Au fost vânduți. Habar nu aveau prețul lor, valoarea banilor. Se îmbătau cu apă rece, dar și cu șpriț. Nu înțelegeau ce-i așteaptă. Ascundeau tortul că vroiau tort.

Nu aveau nici o idee de tratamente, medicamente, diete. Își cumpărau tâmpenii că așa vroiau. Erau naivi și talentați. Le plăceau Disneylandul, femeile, tentațiile de tot felul. Erau talentați, dar și oameni. Oh, cum a fost uitat Lăcătuș. Of, cum a greșit Prunea! Pierduți, se regăseau cum puteau. Puteau pierde talentul pe drum. Nu l-au pierdut. Filmul îi arată atât de oameni că nu poți să nu-i admiri.

Previous Story

Brașov. Parcarea subterană de 650 de locuri din Centrul Civic a primit avizul Comisiei de circulaţie.Urmează avizul de mediu şi votul în Consiliul Local

Next Story

(Video) Incendiu la Mall-ul AFI Cotroceni. Clienţii au fost evacuaţi. „A luat foc Mall-ul. Ia uite ce fum iese”