(Video) Patronul fabricii de cașcaval de la Ibănești a murit încercând să-și salveze angajații. Alți 3 bărbați au decedat în bazinul de decantare

Last Updated on iunie 24, 2024 (Video) Patronul fabricii de cașcaval de la Ibănești a murit încercând să-și salveze angajații. Alți 3 bărbați au decedat în bazinul de decantare 1

Radu Tudose, patronul firmei de cașcaval din Ibănești a mujrit după ce a vrut să își salveze angajații. Avea 58 de ani. Tragedia s-a produs în urmă cu o zi, în Ibănești, după ce unui angajat i s-a făcut rău în timp ce lucra la stația de epurare.

Colegii lui au sărit după el, în speranța că îl vor salva, dar au murt intoxicați cu monoxid de carbon. Patronul firmei de lactate a încercat și el să le salveze viața, însă nici el nu a supraviețuit.

În ce-l privește pe patronul firmei, acesta a fost transportat la Spitalul municipal Dorohoi de unde a fost transferat la Spitalul Județean Mavromati. El a intrat în stop cardio-respirator în Unitatea de Primiri Urgențe însă în ciuda manevrelor de resuscitare, în jurul orei 17.00 a fost declarat decesul, scrie realitateadorohoiana.ro

Tragedia s-a produs după ce un angajat a intrat fără protecție într-un bazin de decantare. Gazele nocive l-au doborât instantaneu, iar după el au intrat alți doi colegi și inclusiv patronul. Rând pe rând, aceștia au căzut inconștienți iar, în ciuda eforturilor, medicii nu i-au putut salva.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului.

Cuvintele sunt de prisos. Primăria și Consiliul Local al Comunei Ibănești transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate! O comunitate îndoliată. Regrete eterne. În gest de solidaritate, întreaga comunitate se unește în dorința de a oferi sprijin și alinare în aceste momente dificile. O durere imensă și de necrezut. Este cumplit și devastator! Dumnezeu are nevoie de ÎNGERI! Iertare, Lumină și Odihnă Veșnică! Dumnezeu să-i ierte…Radu Tudose, Valeriu Bulubenchi, Mitică Racu! Ne rugăm pentru Viorel Secrieru să nu ne părăsească!”, a transmis primarul din Ibănești, pe Facebook, conform spynews.ro.

Ce spun medicii despre tragedie
Angajații de la fabrica de lactate nu au mai avut nicio șansă de supraviețuire. Aceștia au fost resuscitați, însă doar unul dintre ei a răspuns manevrelor, respectiv patronul firmei. Medicii l-au transportat de urgență la spital, în timp ce restul angajaților au fost declarați decedați.

S-au continuat manevrele de resuscitare pentru fiecare dintre pacienți. S-au intubat pe rând. Unul dintre ei, după aproximativ 20 de minute, a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost preluat de elicopterul SMURD Iaşi şi dus la centrul universitar”, a transmis Danuț Panaitescu, medic SMURD, potrivit observatornews.ro.

Poliția a declanșat cercetări în acest caz pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

La fața locului au fost identificate patru victime aflate în stare de inconștiență, angajate ale societății respective. Ulterior două dintre acestea au decedat. În continuare sunt efectuate verificări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă, vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, urmând ca în funcție de rezultatul cercetărilor să fie dispuse măsurile legale”, a declarat agent șef principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Previous Story

Brașov. S-a redeschis piscina exterioară de la Belvedere. „Vara aceasta, meriți un răsfăț la munte”

Next Story

(Video) Turiștii străini, supărați pe aglomerația de pe DN1: „Nu am văzut așa ceva. E ceva rău”