Cine sunt victimele din care au murit electrocutate în piscina gonflabilă

Last Updated on iunie 20, 2024 Cine sunt victimele din care au murit electrocutate în piscina gonflabilă 1

Au apărut detalii noi din ancheta în cazul familiei care a fost găsită decedată  în jurul piscinei. Poliția bănuiește că cei trei au decedat electrocutați.

Ovidiu Mureșan (46 de ani) a fost director de bancă și era un economist cunoscut în Cluj-Napoca. Bărbatul nu era căsătorit și nu avea copii. În cea mai mare parte a timpului, acesta locuia împreună cu părinții lui de 74 și 76 de ani care, de asemenea, au decedat în cazul tragicului accident, informează adevarul.ro.

„A fost un om extraordinar”, a susținut un prieten de-al lui Ovidiu. Bărbatul avea planuri mari – deținea câteva hectare de teren și intenționa să construiască mai multe case în zonă.

Deasupra bazinului din curte treceau mai multe fire de curent. Fiul era în apă, când, se pare, un fir s-a rupt. El a fost primul care s-a electrocutat. Mama lui ar fi sărit să-l salveze, dar curentul a trecut și prin corpul ei. Martor la scene a fost tatăl de 76 de ani, ultimul care a încercat să-și scoată de acolo familia. A murit, însă, și el, scrie Stirile Pro Tv.

Casa familiei se află într-o zonă izolată, cu cei mai apropiați vecini la câteva sute de metri distanță. A durat câteva ore până când un vecin și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a sunat la 112.

Din păcate, medicii de la ambulanță nu au mai putut face nimic pentru cei trei membri ai familiei, bancherul de 46 de ani și părinții săi trecuți de 70 de ani.

„De la tabloul principal din casă şi-au tras tot felul de fire prin curte. Din păcate, oamenii sunt foarte inconştienţi. Nu se gândesc ce se poate întâmpla”, spune un angajat al unei companii energetice, potrivit Observator.

Ce se întâmplă în cazul unui șoc electric
„În cazul producerii unui soc electric, curentul electric poate acționa direct asupra inimii sau asupra sistemului nervos și concomitent asupra inimii și sistemului nervos. Drept urmare, moartea poate surveni datorita încetării funcționarii inimii, oprirea respirației sau acțiunii lor concomitente”, se arată într-un raport al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Încetarea funcționarii inimii e cauzată de supraexcitarea acesteia de către tensiunea suplimentara aplicata, că urmare a trecerii curentului electric. În mușchiul inimii se induce permanent o diferență de potențial, care constituie stimulul necesar pentru fiecare contracție a ei. La trecerea curentului electric se aplica o tensiune suplimentară, un stimul neobișnuit, ce provoacă contractarea fibrelor mușchiului inimii. Aceasta contracție se adaugă contracțiilor inimii produse pe cale naturala – arată sursa citată.

Sub acțiunea directa și reflectată a curentului electric, contracțiile și destinderile fibrelor mușchiului inimii se produc dezordonat și asincron, cu o frecventa de câteva sute de ori pe minut, față de funcționarea normala a inimii cu 70 de bătăi pe minut, ceea ce duce , practic, la încetarea acțiunii de pompare și, deci, a circulației sângelui.

„Încetarea circulației sângelui are drept consecință moartea biologica după 3-5 minute a celulelor sensibile ale organismului. Fenomenul descris poarta denumirea de fibrilație și este practic echivalent cu încetarea funcționarii inimii”, arată raportul citat.

Previous Story

O întreagă familie, descoperită fără viață în curtea casei, lângă piscină

Next Story

Brașovul, în topul celor mai fericite orașe din lume