Brașovul, pe primul loc în topul orașelor în care românii se simt în siguranță. Cele mai sigure cartiere

Last Updated on iunie 18, 2024 Brașovul, pe primul loc în topul orașelor în care românii se simt în siguranță. Cele mai sigure cartiere 1

Storia – platforma cu anunțuri imobiliare lansată de OLX, a făcut public un studiu al siguranței cetățenilor în cartiere. Brașovul este pe primul loc în topul orașelor în care românii se simt cel mai în siguranță. Are un scor total de 83 de puncte din 100 și e urmat în acest clasament de Oradea și Cluj-Napoca, potrivit unui studiu realizat de un site de imobiliare care vizează nivelul de trai, scrie Radio Brașov FM.

Dacă în topul orașelor sigure, Brașovul ocupă primul loc, în topul cartierelor în care locuitorii se simt în siguranță, doar două din 10 sunt din orașul de sub Tâmpa. Este vorba despre Scriitorilor, care se află pe locul 7, cu un scor de 90,4 și Valea Cetății, care e pe locul 10, cu 90,2.

Cele mai multe cartiere considerate sigure sunt din Cluj-Napoca.
La polul opus, orașele care au primit un scor redus în ceea ce privește siguranța sunt Tulcea, Ploiești și Brăila. Iar cartierele cu cele mai slabe scoruri sunt Gara de Nord din București și cartierul Vest din Tulcea.

Cele mai sigure cartiere din țară, conform percepțiilor locuitorilor
Dintre cele mai sigure zece cartiere din țară, șapte sunt situate în Cluj-Napoca. Astfel, cartierul Andrei Mureșanu este considerat a fi unul foarte sigur (scor 92,9) și este urmat de Orizont din Buzău (91,7) și de cartierele Grigorescu (91,3) și Europa (91,3) din Cluj-Napoca, scrie brasov.net.

Alte cartiere din țară care sunt percepute a fi foarte sigure sunt Gruia (90,7) și Colonia Borhanci (90,4) din Cluj-Napoca, urmate de cartierul Scriitorilor – Brașov (90,4), Zorilor (90,3) și Bună-Ziua (90,3) din Cluj-Napoca și Valea Cetății (90,2) din Brașov.

Primele cartierele care au obținut scoruri mai scăzute în ceea ce privește percepția siguranței se regăsesc: Gara de Nord – București (scor 52,8), cartierul Vest din Tulcea (53,3) și Hotvon din Baia Mare (54,2).

Alte cartiere cu scoruri mai reduse au fost și Bulevardul București din Ploiești (55,9), CET – Constanța (56,1), Bulevardul Transilvaniei – Buzău (56,7), Mihai Bravu din Ploiești (57,3), cartierul Palas din Constanța (57,4) și Ferentari – București (58,1).

Studiul fost făcut în baza datelor preluate din Google Traffic, Google Places, Airly, un site de imobiliare, cât și în baza unei analize subiective preluată de la locuitorii din cartierele incluse pe platformă.

Advertisements
Previous Story

Brașov. S-a deschis ștrandul de la Băile Perșani. Bazine cu apă sărată, nămol terapeutic. Prețurile din acest sezon

Next Story

O întreagă familie, descoperită fără viață în curtea casei, lângă piscină