Last Updated on iunie 14, 2024
Codurile roșii și portocalii s-au extins pe aproape tot teritoriul țării. S-au înregistrat furtuni, ploi abundente, descărcări electrice și căderi de grindină. Și la Brașov plouă torențial.
Cerul s-a întunecat brusc și a început să plouă cu găleata: 54 de oameni din Alba au sunat joi la 112, speriați de furtuna care a adus noaptea în mijlocul zilei, potrivit ISU Alba.
„S-a făcut noapte dintr-odată și aproape instant a venit și mesajul RO-ALERT pe telefon care ne cerea să ne adăpostim. A fost înfricoșător. Anul trecut comuna noastră a fost devastată de inundații, deci vă dați seama ce senzație am avut”, a spus o femeie din Alba, conform G4Media.
Fotografia a fost surprinsă joi după-amiază, între Alba Iulia și Ighiu, o comună care exact în urmă cu un an, la jumătatea lunii iunie, se confrunta cu inundații puternice, care au afectat peste 100 de case.
”El este șeful polițiștilor rutieri din București”. Cu apa până la genunchi, în mijlocul intersecției, ajutându-i pe șoferii blocați în trafic după furtună
Cu picioarele în apă până la genunchi, Ionuț Vlăsceanu, comandantul Brigăzii Rutiere București, a stat seara trecută, tot timpul cât a durat ploaia torențială, și a dirijat circulația în Capitală, scrie Antena 3.
Fotografiile au fost făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne.
”Respect, admirație, felicitări!
El este comisarul șef Ionuț Vlăsceanu, comandantul Brigăzii Rutiere București!
Cât a durat ploaia torențială, inclusiv când a fost grindină, a stat în mijlocul intersecției și a dirijat circulația, după terminarea concertului Coldplay
El este șeful polițiștilor rutieri din București, un exemplu pentru toți cei pe care îi are în subordine!
Respect, admirație și FELICITĂRI!
Mulțumim tuturor celor aflați la datorie în aceste momente!”, au scris reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe o rețea socială.
Prăpăd în Capitală după furtuna de noaptea trecută
A fost prăpăd în Capitală după ce meteorologii au anunțat cod roșu de furtună. A plouat cât pentru o lună întreagă iar marile bulevarde au fost inundate. Traficul în București a fost dat peste cap.
Vântul foarte puternic a provocat probleme serioase. Mai mulți copacii au fost doborâți, au căzut peste mașini, iar grindina foarte mare i-a obligat pe bucureșteni să se adăpostească pe unde au putut.
Pe timpul furtunii pompierii au fost solicitați la aproape 400 de intervenții.
Imagini ca după bombardament în urma furtunii care s-a dezlănţuit în ţară
După un val de temperaturi de peste 35 de grade Celsius, potopul s-a dezlănţuit în toată ţara cu ploi şi furtuni de gheaţă. A fost rupere de nori la Cluj. În doar câteva ore, puhoaiele au indundat străzile, iar oraşul mai putea fi traversat doar cu o barcă de salvare. Şoferii care s-au aventurat însă printre suvoie, s-au trezit cu maşinile luate de ape. Sute de apelurile disperate au curs în dispeceratul 112, “Am încercat să vin încoace şi dintr-o dată mi-a a apărut apa în faţă şi m-a turtit”, a spus un localnic, conform Observator Tv.
La câţiva kilometri distanţă, în localitatea clujeană Floreşti, viitura a trasformat străzile într-o piscină uriaşă. În Caraş-Severin furtuna de gheaţă, de mărimea unui taifun, a făcut prăpăd, iar bucăţile de grindină s-au transformat în adevărate proiectile. Parbrizele maşinilor şi geamurile caselor au fost pur şi simplu ciuruite ca după o rafală de gloanţe.
Iar dacă pagubele nu erau deja însemnate, apa s-a infiltrat în casele oamenilor, iar aceştia au privit neputincioşi cum totul se năruie în jurul lor.
Grindina a făcut ravagii şi în alte părţi ale ţării. Perdeaua de gheaţă a lovit fără milă mai multe judeţe aflate sub cod roşu de vreme severă şi a creat covoare albe ca neaua. Furtunile extem de violente au lovit şi oraşul Târgu Jiu. Aici rafalele de vânt au smuls acoperişurile clădirilor, iar acestea s-au prăbuşit peste maşinile parcate în zonă.