Furtuni violente și grindină masivă: pagube în mai multe localități

Last Updated on iunie 13, 2024 Furtuni violente și grindină masivă: pagube în mai multe localități 1

Mai multe zone din țară au fost afectate astăzi de furtuni puternice, ploi și grindină uriașă. Au fost emise mai multe mesaje Ro-Alert. Se văd urmele furtunii extrem de puternice: găuri cât pumnul au apărut în clădiri, blocuri de locuințe și în mașini, scrie Adevarul.

În Caraş Severin şi Mehedinţi natura s-a dezlănţuit cu rafale ce au depăşit 100 de kilometri pe oră, iar grindina a fost de dimensiuni foarte mari.
Urmele bugăţilor de gheaţă căzute căzute cu putere se puteau vedea pe faţadele mai multor clădiri.

În Drobeta Turnu Severin au fost smulse zeci de acoperişuri şi doborâte peste maşinile din parcare. Multe autoturisme s-au ales cu parbrizul spart. Străzile au fost inundate şi circulaţia blocată.

Furtuni violente și grindină masivă: pagube în mai multe localități 2 Furtuni violente și grindină masivă: pagube în mai multe localități 3 Furtuni violente și grindină masivă: pagube în mai multe localități 4 Furtuni violente și grindină masivă: pagube în mai multe localități 5

Oamenii au fost avertizaţi să se pună la adăpost prin mai multe mesaje Ro-Alert
Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, pompierii militari din cadrul Secției Moldova Nouă au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui cablu de telecomunicații căzut pe carosabil, pe DN57, localitatea Coronini, precum și pentru degajarea mai multor stâlpi de lemn căzuți pe DJ 571A, localitatea Gornea.

De asemenea, s-a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice la un stâlp electric care a fost lovit de fulger, în urma descarcărilor electrice, în localitatea Sichevița, la fața locului fiind prezent și un echipaj al operatorului de energie electrică. În urma fenomenelor meteorologice, au rămas fără curent electric 5 localități: Oravița (parțial), Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița”, anunță ISU CarașSeverin, potrivit Antena 3.

De asemenera, în ultimele două ore, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de Codul Portocaliu și Codul Roșu, în dispeceratul ISU Mehedinți au fost înregistrate 61 de apeluri de la cetățeni.

„Pompierii mehedințeni intervin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, pentru îndepărtarea copacilor de pe autoturismele cetățenilor, dar și de pe carosabil. Pentru asigurarea unui răspuns prompt în cazul înregistrării acestor situații deosebite, a fost activată și grupa operativă a ISU Mehedinți începând cu ora 19:30. Până în acest moment, printre localitățile afectate amintim municipiul Drobeta Turnu Severin, Orșova și Gura Văii”, potrivit ISU Mehedinți.

Natura s-a dezlănțuit şi în Clisura Dunării
Grindina cât oul de găină a distrus tot Felul în care natura s-a dezlănțuit în zona Moldova Nouă, mai exact în satele Coronini, Sfânta Elena, dar şi la Oravița, Liborajdea, Sichevița, Valea Ravensca și Crușovița care au rămas fără curent electric, ne arată ce mici suntem în fața naturii.

Localnicii sunt încă în stare de șoc, încercând să își revină după prăpădul cauzat de pietrele de gheață, care aveau dimensiunea şi a unui ou de găină. În doar câteva minute, furia naturii a distrus tot ce i-a stat în cale. Geamurile și tot ce înseamnă sticlă a fost spart, parbrizele mașinilor au fost făcute țăndări, iar acoperișurile caselor au fost perforate de grindină.

Pe câmp, recoltele agricultorilor, care reprezintă o sursă vitală de venit pentru multe familii din zonă, au fost complet distruse. Autoritățile locale au declarat stare de urgență și au început evaluarea pagubelor, încercând să ofere ajutor cât mai rapid celor afectați.

DROBETA-TURNU SEVERIN ‼️⚡‼️ 13 iunie: Furtună devastatoare în această seară‼️

O ploaie torențială a transformat seara de miercuri în Cluj-Napoca într-un coșmar pentru cei aflați în Iulius Mall
Precipitațiile abundente, de 20-30 de litri pe metru pătrat, au pus la încercare sistemul de drenaj al complexului comercial, rezultând inundații severe la parter.

Martorii oculari relatează scene cu apa curgând din tavan ca un robinet deschis, inundând rapid magazinele și spațiile comune. Apa a atins un nivel considerabil, provocând pagube materiale semnificative.

Din fericire, nu au fost raportate victime, însă pagubele materiale par a fi considerabile.

„Iulius Mall Cluj-Napoca infrastructura de calitate la care speram. Prima ploaie mai puternica si cade tavanul pe noi”, a scris clujeanul care a postat video-ul.

Previous Story

(Video) Brașov. Contre George Scripcaru – Allen Coliban la Antena 3, pe motiv de renumărare. „Au fost foarte multe nereguli semnalate la Brașov”

Next Story

(Video) Ambulanța Brașov. Un medic şi-a atacat colegii cu spray lacrimogen