Brașov. George Scripcaru și-a proclamat victoria. Va prelua Primăria abia din toamnă

Last Updated on iunie 10, 2024 Brașov. George Scripcaru și-a proclamat victoria. Va prelua Primăria abia din toamnă 1

George Scripcaru a revendicat victoria în alegerile pentru Primăria municipiului Brașov, urmare a numărătorii paralele a voturilor din 90% dintre secțiile de votare. Este prima oară după 32 de ani de alegeri locale când PSD se poate lăuda cu câștigarea Primăriei Brașov.

Mai sunt 10% din secțiile de votare care încă nu au transmis datele, dar lucrurile din acest punct de vedere, statistic vorbind, cred că nu pot decât să ne mai aducă voturi în plus. Este un lucru îmbucurător, a fost un proces greu. Atât eu, cât și Adrian Veștea am făcut ceea ce trebuie pentru ca să câștigăm aceste alegeri, atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul județului Brașov.

Am adus Brașovul acolo unde trebuie, din punct de vedere politic vorbind. Vreau să le mulțumesc celor care m-au votat, celor care m-au susținut, echipei care a fost alături de mine în această perioadă foarte complicată”, a spus George Scripcaru, candidatul PSD-PNL, citat de Radio Romania Brasov.

În acest an, primarii, președinții de Consilii Județene și consilierii care câștigă alegerile din 9 iunie își vor prelua mandatele abia în luna septembrie, când vor expira actualele mandate ale celor aflați în funcție. Și asta pentru că alegerile locale din 2020 au avut loc în luna septembrie. De asemenea, în septembrie noii aleși își vor putea prelua mandatul câștigat în 9 iunie, doar dacă rămân în partidul cu care au candidat, scrie Monitorul Expres.

Conform rezultatelor prelucrate de platforma Commit Global, în municipiul Brașov, George Scripcaru a obținut peste 50% din voturi. De altfel, în cursul nopții, primarul Brașovului, Allen Coliban dădea de înțeles că este pe pe locul al doilea, cu aproximativ 1.000 de voturi mai puține, însă spera ca va mai recupera distanța, scrie brasovmetropolitan.ro.

Voturi pentru Consiliul Local Brașov, conform platforma Commit Global:
ALIANȚA ELECTORALĂ PSD PNL: 18.454 voturi – 42,46%
ALIANȚA UNIȚI PENTRU BRAȘOV: 14.827 voturi – 34,12%
ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR: 3.665 voturi – 8,43%
UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA : 2.135 voturi – 4,91%
GRIGORESCU OVIDIU-DAN: 1.397 voturi – 3,21%

Previous Story

Surse: George Scripcaru este noul primar al Brașovului. El și-a luat revanșa în fața lui Allen Coliban

Next Story

Aeroportul Brașov. Mai multe zboruri, din această săptămână, SkyUp Airlines, JetSky Airways, revine și HiSky