Noi imagini cu tinerii români luați de ape în Italia. Un pompier și-a riscat viața pentru a-i salva

Last Updated on iunie 7, 2024 Noi imagini cu tinerii români luați de ape în Italia. Un pompier și-a riscat viața pentru a-i salva 1

Noi imagini tulburătoare au fost dezvăluite cu cei trei tineri români răpiți de ape în Italia.Un trecător aflat pe podul din apropiere a surprins momentul când un pompier italian a sărit în apele turbulente pentru a salva vieți.

În imaginile surprinse se vede cum cei trei tineri se îmbrățișează, crezând că unindu-și forțele vor scăpa cu viață. Un pompier s-a aruncat în ape în încercarea disperată de a ajunge la ei, scrie Corriere della Sera, scrie Stirile Pro TV.

Pompierul era instruit pentru astfel de operațiuni, dar nu a putut înainta din cauza curenților puternici. La un moment dat, a fost chiar în pericol să se înece, iar colegii i-au cerut să iasă din apă. După ce și-a dat seama că salvarea nu era posibilă, s-a întors pe malul râului.

Patrizia ar fi sunat la 112 de 4 ori înainte să fie luată de viitură, alături de Bianca și Cristian
Mama uneia dintre fete reclamă că martorii au filmat de pe mal în loc să încerce să-i salveze pe tinerii aflați în pericol.

Procurorii italieni verifică modul în care au acționat salvatorii. Imaginile cu cei trei români îmbrăţişându-se în ultimele clipe de viaţă, filmate de martori de pe malul râului din Italia, au făcut înconjurul lumii. Mama Patriziei acuză că în loc să-i filmeze, oamenii puteau să le sară în ajutor.

Din apele râului Natisone au fost recuperate trupurile celor două tinere, Bianca şi Patrizia, de 20 şi 23 de ani. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. Se verifică, printre altele, faptul că Patrizia ar fi sunat la 112 de patru ori înainte de tragedie, iar o dată nu i s-ar fi răspuns.

În plus, elicopterul, care a ajuns la un minut după ce tinerii au fost luaţi de ape, în loc să fie trimis de la cea mai apropiată bază, de la Udine, la mai puţin de 20 de kilometri, a fost trimis de la o bază îndepărtată, din Veneţia, aflată la aproximativ 100 de kilometri de locul incidentului.

Crina Suceveanu, jurnalist în Italia: „A fost trimis pentru că acela era abilitat și pregătit pentru o situație de urgență. S-au gândit să cheme unul care era aproape, dar nu e simplu pentru că nu era o persoană de salvat sau două, erau trei. Era destul de complicat. Dacă ar fi ajuns elicopterul un pic mai repede, poate că ar fi fost salvaţi, mărturisesc cei care au fost prezenți.”

Massimo Lia, procuror-șef: „Totul s-a petrecut într-un arc temporal de circa jumătate de oră. Vom face toate cercetările necesare, ca să reconstituim complet întreaga întâmplare.”

Mama Patriziei, declarații de-a dreptul sfâșietoare
Între timp, mama Patriziei a făcut declarații de-a dreptul sfâșietoare. Cu durere în voce și în suflet, a criticat oamenii care au filmat întregul moment în care fiica ei moare, fără ca cineva să intervină și să încerce să o salveze. Tinerele ar fi sunat la urgențe de mai multe ori, ultima oară nu i-a răspuns nimeni.

Ce mă doare cel mai mult este că toată lumea a făcut poze și videoclipuri și nimeni nu le-a salvat. Poate că i-ar fi putut salva. Nu era important să faci videoclipuri. Fusese la plimbare, a sunat de mai multe ori la 112. Și-a lăsat numele, adresa“, a declarat mama fetei, potrivit Observator TV.

„Era un înger”, își amintește el, „a studiat mult și a muncit pentru a se întreține. După examenul de la Academie, pe care l-a susținut vineri dimineață, m-a sunat și mi-a spus “am știut tot”.

Previous Story

S-a deschis Transfăgărășanul. DRDP Braşov: „Începând cu ora 07:00 se deschide circulaţia pe Transfăgărăşan, inclusiv în zona alpină”

Next Story

(Video) Explozie la Dedeman. A fost activat planul roșu de intervenție la magazinul din Botoșani