Un pui de căprioară şi o bufniţă rănită, salvate din calea maşinilor, de pe marginea DN12. Jandarmii brașoveni au fost „moaşe” pentru o căprioară care se pregătea să fete

Last Updated on mai 31, 2024 Un pui de căprioară şi o bufniţă rănită, salvate din calea maşinilor, de pe marginea DN12. Jandarmii brașoveni au fost „moaşe” pentru o căprioară care se pregătea să fete 1

Un pui de căprioară şi o bufniţă rănită, găsite, joi, în apropierea DN12, au fost salvate de către angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Sfântu Gheorghe. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, acestea au fost transportate şi eliberate într-o zonă împădurită din apropiere.

Colegii noştri din cadrul SDN Sfântu Gheorghe au intervenit pentru salvarea unei căprioare care zăcea în şanţul de la marginea DN12. Animalul, abia născut, era în pericol iminent de a fi lovit, fiind la doar câţiva metri de partea carosabilă. În timpul manevrelor de îndepărtare a căprioarei, colegii au descoperit şi o bufniţă rănită în vegetaţia de la marginea drumului, şi acesta fiind relocată într-o zonă împădurită.

Menţionăm că ambele animale au fost manipulate fără contact direct, pentru a nu lăsa urme de miros uman pe corpul lor şi pentru a minimiza o eventuală contaminare cu germeni”, au precizat reprezentanţii DRDP Braşov, conform Observator TV.

Joi, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au avut parte de o misiune specială. În timp ce patrulau în orașul Brașov, au primit un apel prin 112 unde un cetățean atenționa faptul că o căprioară este în pericol, pe marginea unui drum, scrie brasov.net.

Jandarmii au plecat rapid în zona indicată. Ajunși la fața locului, au găsit o căprioară care se pregătea să aducă pe lume un pui. Aceștia au trecut imediat la îndepărtarea persoanelor din zonă și au realizat o arie de protecție în jurul căprioarei pentru ca aceasta să își aducă pe lume puiul.

Un pui de căprioară şi o bufniţă rănită, salvate din calea maşinilor, de pe marginea DN12. Jandarmii brașoveni au fost „moaşe” pentru o căprioară care se pregătea să fete 2

În scurt timp, micuțul animal era la picioarele mamei, hrănindu-se, apoi, după câteva minute, s-au deplasat împreună, în siguranță, spre pădure.

Previous Story

Gabriel Andronache: „Viața, integritatea fizică și psihică a copiilor reprezintă valori fundamentale pe care statul trebuie să le protejeze în special prin mijloace penale”

Next Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. S-a deschis sezonul estival la ciubăr. „O ocazie numai bună pentru bălăceală, relaxare, distracție și voie bună”