Tânără de 21 de ani din Brașov ucisă în Sibiu de prietenul gelos: Suspectul ar fi fost drogat.

Last Updated on mai 19, 2024 Tânără de 21 de ani din Brașov ucisă în Sibiu de prietenul gelos: Suspectul ar fi fost drogat. 1

Procurorii sibieni spun că în cazul tinerei de 21 de ani din Brașov, ucisă într-un apartament din Sibiu, că e vorba de un crimă comisă pe fondul geloziei, iar prietenul victimei, cel suspectat că ar fi comis fapta ar fi fost drogat în acel moment.

Inculpatul a declarat că se afla sub influența drogurilor. Fapta comisă a fost produsă pe fond de gelozie, iar victima prezenta plăgi tăiate înțepate la nivel cervical cu secționare de vase sanguine”, precizează Mihaela Ruginosu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă tribunalul Sibiu.

Amicii lui Ș.V.R., presupusul criminal, spun că acesta obișnuia să se drogheze, însă în ultima perioadă nu a mai consumat stupefiante.
Ei spun că el a avut mai multe episoade psihotice, iar la un moment dat a fugit în Păltiniș. După aceste episoade a fost internat la psihiatrie pentru scurt timp, spun aceștia.
Pentru toți cei care-l cunoșteam atunci când a avut loc internarea lui, am fost frapați că i-au dat drumul după patru zile. În starea în care l-am văzut noi, nu ni s-a părut normal să fie ținut atât de scurt timp, să fie eliberat atât de ușor.

Nu știu dacă s-a apucat din nou de droguri. Acum o lună, când am interacționat ultima oară cu el nu lua nimic, nu fuma nu bea nici măcar cafea, nici ciocolată. Nu știu să spun dacă în luna aia s-ar fi schimbat ceva atât de drastic”, spune un prieten al presupusului criminal, conform Turnul Sfatului.

Prietenii spun că fata ucisă a fost cea care i-a fost alături după aceste episoade.
”Cei doi s-au cunoscut nu cu mult timp înainte ca el să aibă psihozele care le-a avut. Ea, în ciuda acestui fapt, a rămas lângă el și l-a ajutat și susținut. A fost și ea să-l caute la ultima lui psihoză, atunci când a fugit de acasă.

Apoi, în timpul în care au stat împreună, ea l-a ajutat să-și revină să urmeze o viață normală.
Considerând că a fugit din nou în pădure, la fel cum a mai făcut-o în trecut, cred că și-a redus tratamentul. A fost șocant când am auzit, toți am crezut că a fost o glumă proastă la început”, spune un apropiat al celui reținut de procurori.

Florentina și iubitul ei erau împreună de aproximativ un an de zile. În ziua crimei vecinii din bloc au auzit cearta violentă dintre ei, dar nu era prima data când cei doi se certau zgomotos.

Vecin: „Am auzit țipete foarte puternice, mobilă răsturnată și nu știu ce s-a întâmplat. M-am dus și i-am bătut în ușă, mi-a deschis decât puțin ușa. „Băi, ce se întâmplă la voi?” – „Nimic”. Și mi-a închis ușa imediat. El se mai certa cu ea din când în când, ziceam că sunt ale tinereții valuri, dar nu știu ce era între ei”.

Băiatul de 24 de ani lucra la o fabrica de mase plastice în Sibiu și stătea cu chirie într-un apartament împreună cu un prieten de 50 de ani. După ce a ucis-o pe Florentina, individul a fugit să se ascundă într-o pădure de lângă Păltiniș, la 30 de kilometri distanță, dar a fost prins de jandarmi. Între timp crima fusese descoperită de colegul de apartament care a sunat la 112.

Vecină, pentru Stirile Pro TV: „Mă întâlneam cu ei și păreau foarte dubioși, sigur se drogau. Pălării roz, cu cercei în nas”.
Tudore Butoi, psiholog criminalist: „La astfel de persoane conflictele se acutizează și are loc îngustarea câmpului de conștiință, exacerbarea agresivității, absența sentimentului de milă, de remușcare și de compasiune și în momentul în care se activează agresivitatea se găsește pe aproape un cuțit”.

Florentina fusese crescută de bunici în Făgăraș. Le spusese că merge la o prietenă în Sibiu, să-și caute de lucru și să-și facă un rost în viață.

Bunicul victimei: „Mama plecată afara în Italia, tata la Sibiu, erau despărțiți, eu singur m-am ocupat de ea de la un an și două luni. Nici nu l-am văzut pe el”.

Previous Story

Bonă de 69 de ani reținută pentru agresiune asupra unui bebeluș de un an. Părinții au filmat-o când lovea copilul

Next Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. S-a deschis Arsenal Aventura & Aqua Park, cel mai mare parc tematic din România