Foto/Video Brașov.  Festivalul Narciselor de la Vad

Last Updated on mai 13, 2024 Foto/Video Brașov.  Festivalul Narciselor de la Vad 1

Duminică, 12 mai, a avut loc cea de-a XXII-a ediţie, Festivalul Narciselor de la Vad, județul Brașov. La trei kilometri distanță de satul Vad, amplasată pe latura nordică a Munților Făgăraș, încadrată de Munții Perșani la est și Podișul Hârtibaciului la nord se află o pădure dumbrăvită de stejari seculari, care se întinde pe o suprafață de cca 400 de hectare și cuprinde poieni cu narcise, în suprafață totală de 190 de hectare.

Această pădure a fost declarată arie naturală protejată prin Legea nr. 5/2000, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate și este doar un rest din pădurea care acoperea odinioară întreaga Depresiune a Făgărașului, rămânând unica pădure de stejari seculari păstrată în această regiune.

Condiţiile meteorologice şi structura solului din această zonă favorizează, mai mult decât oriunde în țară, dezvoltarea narciselor, care înfloresc în luna mai și timp de două-trei săptămâni oferă o priveliște minunată ca un covor alb, foarte dens și spectaculos.
Narciselor le este dedicat an de an o manifestare culturală organizată de Primăria Comunei Şercaia, care a devenit cel mai important eveniment pentru comunitatea locală.

Ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, Festivalul Narciselor a avut loc duminică, 12 mai. Cu toate că vremea nu a fost prea prietenoasă, el a prilejuit, ca de fiecare dată, momente de încântare pentru participanţi.

Pe scena festivalului au urcat mai mulți interpreți și ansambluri populare precum: Adina și Cătălin Doinaș, Mădălina Grama și Mihai Barbu, Mioara Greavu, Mariana Șandru, Viorica Cerbu, Mioara Marinca, Bogdan Georgescu, Georgiana Pătrînjel, Carmina Tatomir, Maria Curticăpean, Giulia Chichernea, Flavius Florea, surorile Curea Daria și Rebeca, Formația de dansuri populare ,,Transilvania” Felmer, Formația de dansuri ,,Plaiurile Șincii” Șinca Veche, Ansamblul folcloric ,,Făgărașul”, Asociația ,,Hai la Chitară”. Cap de afiș al festivalului a fosr Aurel Tămaș, scrie Fagarasul Tau.

Foto/Video Brașov.  Festivalul Narciselor de la Vad 2

Foto/Video Brașov.  Festivalul Narciselor de la Vad 3

Foto/Video Brașov.  Festivalul Narciselor de la Vad 4

,,Această ediție este cu mult mai bună față de cea de anul trecut și sperăm ca cea de la anul să fie cu mult mai bună față de cea de azi. Întotdeauna am ținut să am un plus de eficiență față de anul trecut și tot așa. Ceea ce se și reflectă în poaiană. Până la urmă, este vorba despre a respecta natura.

Dacă îi dai ceea ce trebuie, îți arată ceea ce vrei să vezi. Am curățat-o așa cum o făceau bătrânii, nu am inventat nimic. Narcisele înflorite din acest an sunt un răspuns și, totodată, ne arată că asta este calea spre revigorarea poienilor cu narcise. Poienile cu narcise trebuie întreținute. Asta am dorit, asta am făcut, iar rezultatele se văd. Dacă vom continua în același trend, cu siguranță la anul vor fi și mai multe narcise”, a declarat primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin, conform Salut Fagaras.ro.

Previous Story

Doi tineri părinți transformă reciclarea sticlelor PET într-o sursă de venit

Next Story

(Video) Au trecut două luni. Un apartament a fost ocupat abuziv de chiriași