Last Updated on iulie 5, 2014
World Wild Found – România a semnat zilele trecute un protocol de colaborare cu Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice şi Greenpeace pe o durată de doi ani, în scopul demarării procedurilor necesare pentru desemnarea unor situri care urmează a fi incluse în patrimoniul mondial UNESCO.
Aceste situri vizează pădurile virgine şi seculare de fag din România. Printre zonele din România propuse pentru a fi incluse în patrimoniul UNESCO sunt şi pădurile virgine din Şinca, cu o suprafaţă de aproximativ de 350 ha.
(foto: WWF-Romania)
„Am dat garanţii că specialiştii noştri vor contribui la studiile necesare pentru analiza acestor păduri şi vor lucra cu comunităţile locale pentru obţinerea acordurilor necesare”, se arată într-un comunicat transmis de WWF – România.
(sursa: Transilvania Expres)
În judeţele Braşov şi Covasna, în urma unui proces de cartare, în cadrul proiectului „Managementul forestier responsabil pentru dezvoltare durabilă în ecoregiunea Dunăre – Carpaţi”, au fost identificate peste 4.773 ha de păduri virgine, dintre care dintre care 4.333 ha în judeţul Braşov şi 440 ha în judeţul Covasna.