(Video) “Stai, mă, acolo!”. Un bărbat încearcă să coboare de la etajul 5 pe fațada unui bloc în flăcări. „S-a auzit explozia, a aruncat balconul pe magazinul ăla. El a ieşit pe balcon”

Last Updated on februarie 15, 2024 (Video) "Stai, mă, acolo!". Un bărbat încearcă să coboare de la etajul 5 pe fațada unui bloc în flăcări. „S-a auzit explozia, a aruncat balconul pe magazinul ăla. El a ieşit pe balcon” 1

Salvare dramatică dintr-un apartament în flăcări, miercuri 14 februarie. Speriat că va sfârşi ars de viu, proprietarul a ieşit pe geamul de la etajul cinci şi a încercat să coboare pe faţada blocului. De acolo a fost preluat cu o scară de pompieri. A ajuns la spital cu răni grave. În total, 30 de persoane au fost salvate din blocul care a ars ca o torţă.

Sunt imagini dramatice surprinse azi într-un cartier din municipiul Olteniţa, județul Călărași. Ca să scape cu viaţă, proprietarul apartamentului care era în flăcări a ieşit pe geamul de la etajul cinci şi a încercat să ajungă la balconul vecinului de la 4. Flăcări uriaşe erau la doar o palmă distanţă de el, scrie Observator TV.

Bărbat: Eram pe partea aia când a explodat butelia. S-a auzit explozia, a aruncat balconul pe magazinul ăla. El a ieşit pe balcon. A scăpat, a coborât pe scară pe partea cealaltă. Era singur în apartament.
Între timp, flăcările violente ameninţau să înghită blocul cu zece etaje.

Femeie: A bubuit, auzi ce sare aici! Ia uite ce sare de sus!
Proprietarul apartamentului unde a explodat butelia uitase mâncarea pe foc
Zeci de minute s-au chinuit pompierii să ţină sub control vâlvătaia. În total, 30 de persoane au fost evacuate.

Martor: Proprietarul a uitat pe foc mâncarea, de acolo a izbucnit incendiul. Proprietarul era în apartament în momentul în care butelia a explodat.
În apartament, uşile, ferestrele şi mobila s-au făcut scrum. S-a deschis o anchetă, iar pompierii trebuie să stabilească acum exact cum s-a petrecut totul.

Pompierii militari au sosit la locul incidentului cu patru autospeciale de intervenție și o autoscară, iar alți membri ai echipelor specializate, inclusiv de salvare de la înălțime și de prim ajutor SMURD, au fost mobilizați pentru a asigura evacuarea locatarilor și pentru a lichida incendiul care a avut loc la etajul al cincilea al blocului, scrie calarasipress.ro.

În urma exploziei și a incendiului, un singur locatar a suferit răni, arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, precum și un traumatism la nivelul membrului inferior drept. Echipajele de pompieri au reușit să-l coboare în siguranță și să-l predea Serviciului Județean de Ambulanță pentru îngrijiri medicale, iar apoi a fost transportat la spital pentru tratament suplimentar.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din blocul respectiv, iar două dintre ele au prezentat simptome de atac de panică. Incendiul a fost lichidat rapid, mulțumită intervenției eficiente a echipajelor de intervenție. Autoritățile continuă să investigheze cauzele exacte ale incidentului.


(Video Olteniteanul)

Previous Story

(Video) Brașov -Sighișoara,  se va circula cu 160 de km/h. Stadiul lucrărilor la calea ferată

Next Story

Capra cu gust de vacă. „Nu putem compara cu porcul pentru că nu este rumegătoare porcul, nici cu carnea de pasăre”