Un elev cu nota 2 la purtare va primi 3.000 de euro, daune morale, de la școală, după o postare pe Facebook

Last Updated on februarie 1, 2024 Un colegiu trebuie să şteargă nota 2 la purtare a unui elev şi să-i plătească daune morale de 3.000 de euro, după ce părinţii acestuia au acţionat şcoala în instanţă, în anul 2018, scrie Antena 3.

Marţi, Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat definitiv în procesul dintre Colegiul „Hasdeu” din Buzău şi Andrei Alexandru Voicu, menţinând decizia instanţei de recurs prin care instituţia de învăţământ este obligată să-i achite fostului elev 3.000 de euro cu titlu de daune morale şi să îi revizuiască nota 2 la purtare.

Un elev cu nota 2 la purtare va primi 3.000 de euro, daune morale, de la școală, după o postare pe Facebook 1

Tânărul a postat pe o reţea de socializare un videoclip în care apărea profesoara sa de desen, care în timpul liber era şi interpretă într-o formaţie de muzică etno, şi a catalogat-o pe aceasta “o struţo-cămilă a artei, care se zbate între vocaţia de a cânta şi a desena”. Atunci, imediat, profesorii s-au întâlnit într-o comisie şi i-au scăzut nota la purtate tânărului până la 2″, transmite Cristina Niţă, reporter Observator.

Însă semestrul următor acestuia i-a ieşit nota la purtare 10, aşa că media anunală a fost 6. Cert este că elevul a dat după un an Bacalaureatul şi a luat nota 9,03. La acea vreme, mama tânărului a decis să acţoneze colegiul în judecată, iar acum, după atâţia ani, magistraţii buzoieni au dat şi hotărârea”, adaugă Cristina Niţă, reporter Observator.

Aceştia au decis ca nota de 2 să-i fie anulată tânărului, iar profesorii să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 3.000 de euro şi să achite cheltuielile de judecată. Decizia magistraţilor buzoieni este definitivă”, mai spune Cristina Niţă, reporter Observator.

Reprezentanţii Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu” au transmis joi că aşteaptă motivarea instanţei în cazul elevului sancţionat cu nota 2 la purtare pentru că a ironizat o profesoară, după ce Curtea de Apel Ploieşti a stabilit definitiv că el ar trebui să primească daune morale de 3.000 de euro şi să-i fie revizuită nota la purtare, transmite Agerpres.

Conducerea Colegiului Naţional ‘B.P. Hasdeu’ a luat cunoştinţă despre sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul 647/114/2021, prin care a respins ambele recursuri declarate, ca nefondate.

Se aşteaptă hotărârea judecătorească pentru a vedea exact motivarea deciziei şi, în funcţie de aceasta, eventualele căi de atac sau, după caz, procedura de punere în executare a sentinţei”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, Virginia Mîndruţă-Tănăsescu, conform G4media.

Mama elevului a precizat că decizia instanţei era una aşteptată. „O decizie corectă, era de aşteptat, încă o dată s-a dovedit că elevul are dreptate şi că i s-au încălcat toate drepturile ca elev. Colegiul trebuie să pună în executare sentinţa Tribunalului Buzău, respectiv radierea notei 2 şi plata daunelor morale.

A fost o luptă de mai bine de 3 ani, ne-am confruntat numai cu jigniri, că elevul nu are dreptate”, a declarat anterior, pentru AGERPRES, mama elevului, Elena Voicu.

Previous Story

Vremea se schimbă brusc după episoadele de zăpadă şi ger. Maximele vor sări de 15 grade, de săptămâna viitoare. Cum va fi vremea la Brașov

Next Story

Brașov. Ioan Abrudan a fost reales rector al Universității Transilvania