Brașov. Primarul Coliban pune punct hârjonelii consilierilor locali. Prima dezvăluire, de atenționare. Urmează cele cu nume și prenume

Last Updated on ianuarie 31, 2024 Consilierii locali care dețin majoritatea în CL au crezut că se pot hârjoni la nesfârșit cu primarul Allen Coliban și se pot purta ca șefi ai Primăriei. Ei nu au sesizat sau nu vor să sesizeze schimbarea politică majoră a primarului, schimbare făcută acum 6 luni, aproximativ. Atunci a trecut de la stadiul de ONG-ist la stadiu de politician, după ce a făcut un pact politic care îi asigură un nou mandat, indiferent de cine va candida împotriva sa, constructor de aeroport sau nu.

Consilierii locali, după era Scripcaru, în care nu comentau nimic, au crezut că pot pune stăpânire pe Primărie și l-au înghesuit pe Coliban până ce acesta a acceptat ajutorul „extern”. Iar cei care-l ajută se pricep foarte bine. Blocarea cartelelor și interzicerea consilierilor de a umbla brambura prin Primărie iar acum început de dezvăluiri despre ilegalități comise de apropiați ai consilierilor.

Brașov. Primarul Coliban pune punct hârjonelii consilierilor locali. Prima dezvăluire, de atenționare. Urmează cele cu nume și prenume 1

Primarul Allen Coliban, ca un politician versat gen Căncescu sau Scripcaru, le-a arătat pisica tuturor consilierilor. A făcut o dezvăluire, prin intermediar, nu a dat nume pentru ca toți consilierii locali să înțeleagă că poate face multe, are lucrurile deja pregătite. Este prima salvă trasă de primar dintr-un lung șir de dezvăluiri care vor urma și care vor lovi în plin partidele care au condus până acum Brașovul.

Coliban le transmite că nu pot câștiga războiul cu ei. Are un sprijin la care nu visează nimeni. Iar condițiile lui Coliban sunt simple și anunțate public: Viceprimar demis și toate proiectele primăriei aprobate. În fapt este o capitulare totală a consilierilor locali, aleși cu mult mai puține voturi decât primarul. În mărinimia sa, Coliban va aproba proiecte ale consilierilor care vor trece rapid de partea sa, gen parcuri, parcări sau alte nimicuri.

Salva de atenționare a lui Coliban

Elena Buga, actualul director al RIAL, societate care administrează patrimoniul imobiliar al Primăriei Brașov, a făcut public în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Local câteva „aranjamente” care s-au făcut de-a lungul timpului cu locuințele din patrimoniul public care fie au fost fie vândute, fie au fost date spre închiriere pe sume derizorii anumitor persoane membre de partid. Dezvăluirile au venit în replică la unele „aluzii” făcute anterior de către anumiți consilieri pe tema unor vânzări făcute de RIAL, scrie Biz Brasov.

Astfel, aceasta a prezentat două cazuri, ale unor persoane cărora le-au fost închiriate prin RIAL două apartamente generoase ca și suprafață, pe sume derizorii, încă din anul 2013 și în care locuiesc și în prezent cu chirie. Directorul RIAL nu a precizat numele celor incriminați însă a menționat faptul că persoanele nici măcar nu se încadrau criteriilor legislative pentru a beneficia de o astfel de locuință, iar contractele le-au fost prelungite de-a lungul timpului, ilegal.

În prezent, un chiriaș plătește în baza ultimului contract de închiriere încheiat la 1 octombrie 2020 o chirie de 209,58 lei/lună. Conform primului contract, încheiat în 24 octombrie 2013, chiria era de 85,90 lei/lună.

Celălalt caz este un apartament de 2 camere (72,64 mp) aflat în complexul Tâmpa Gardens. Acesta a fost dat spre închiriere în 23 octombrie 2013, cu un preț de 80,10 lei/lună pe o perioadă de 5 ani. Contractul a fost și în acest caz prelungit pe câte 5 ani, în 2016, și în martie 2021. În prezent, chiriașul plătește pentru acest apartament considerat de lux pe piața imobiliară privată o chirie 208,17 lei/lună.

Ce va urma

Consilierii locali se predau sau Coliban va trece la un nivel superior, cu nume și prenume. Și hârtii. Multe hârtii aflate în arhivele primăriei. Cei care-l sprijină pe Coliban nu mai au răbdare. Este an electoral iar lucrurile nu pot fi blocate de consilieri cu aere de șefi care nu înțeleg jocul.

Previous Story

Ce salariu primește un angajat la Lidl, Kaufland sau Mega Image. Ce companie plătește cel mai mult

Next Story

Ce salariu primește o femeie de serviciu la Lidl. Pe lângă salariu, angajații se bucură și de alte avantaje: tichetele de masă, dar și sporuri