Brașov. A murit un alt bebeluș infectat de rujeolă. Avea doar 8 luni

Last Updated on ianuarie 30, 2024 Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023 – 28 ianuarie 2024, s-au confirmat 4.205 cazuri de rujeolă, înregistrându-se şi şase decese.

Potrivit INSP, unul din cele două decese înregistrate în ultima săptămână din cauza rujeolei a fost raportat la un băieţel în vârstă de 8 luni, din judeţul Braşov, neeligibil la vaccinarea cu ROR, internat în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, unde a avut un contact de salon confirmat cu rujeolă. Avea antecedente personale patologice: sindrom Prader-Willi, scrie brasov.net.

Brașov. A murit un alt bebeluș infectat de rujeolă. Avea doar 8 luni 1

Cel de-al doilea deces înregistrat a fost raportat la un tânăr de 24 de ani, din judeţul Mureş, nevaccinat antirujeolic, având contact familial cu un caz confirmat cu rujeolă (nevaccinat). Antecedente personale patologice: retard mental sever.

Spitalul Judeţean Brașov efectuează doar operaţii de urgenţă în următoarea săptămână

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov nu se vor mai efectua intervenţii chirurgicale timp de o săptămână, decât în caz de urgenţe, dificultăţile financiare cu care se confruntă cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Braşov ducând la demisia şefului blocului operator şi, implicit, la un blocaj în activitatea din această secţie, transmite G4Media.

Potrivit conducerii unităţii medicale, cazurile cronice vor fi reprogramate începând din 5 februarie, până atunci urmând să fie tratate doar urgenţele chirurgicale.

Într-un document transmis Consiliului Medical al SCJU, conducerea Spitalului motivează măsura suspendării activităţii din blocul operator prin faptul că „există sincope în aprovizionarea şi finanţarea spitalului”.

Conducerea susţine că spitalul are datorii din septembrie anul trecut şi că, pe fondul problemelor apărute cu furnizorii, a existat o „deficienţă de comunicare” între ea şi şeful blocului operator, secţia cu cele mai mari consumuri de materiale.

Sincope în aprovizionare înseamnă că furnizorii nu mai asigură un flux continuu de materiale şi acest fapt se datorează arieratelor în care spitalul este din septembrie. De asemenea, schimbările de medic şef la bloc operator, secţia cu cele mai mari consumuri materiale, a dus la o deficienţă în comunicare cu managementul instituţiei”, a precizat purtătorul de cuvânt al SCJU Braşov, Marius Leonte, care a menţionat că demisia şefului blocului operator a fost cauzată „şi de aceste lucruri”.

Previous Story

Brașovul va avea două parcuri noi. Cetățuia Brașovului va fi redeschisă în luna mai

Next Story

Tatăl Robertei, tânăra din Brașov ucisă la 2 Mai, revoltat după ce familia șoferului drogat a încercat să îi ofere bani. „Eu nu cumpăr sufletul copilului meu pentru câţiva arginţi”