Trei cafenele istorice din Braşov, incluse în Historic Cafés Route Romania

Last Updated on decembrie 18, 2023 Trei cafenele istorice din Braşov, La Vatra Ardealului, CH9 Inspiratio, Hotel Casa Chitic, şi Pardon Cafe din Sibiu au primit Distincţia Consiliului Europei din partea Historic Cafés Route Romania, potrivit news.ro.

La Vatra Ardealului este considerată cea mai renumită cofetărie din Braşov, cu o atmosferă de cofetărie de altă dată, care oferă prăjituri cu un gust special aşa cum îl găsim în prăjiturile făcute de mama sau bunica acasă, scrie stiripesurse.ro.

La Vatra Ardealului: „În inima Brașovului, vizavi de Biserica Neagră, la cofetăria noastră, Cozonacii vă așteaptă pentru a nu lipsi de pe masa dumneavoastră cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă!
Trei cafenele istorice din Braşov, incluse în Historic Cafés Route Romania 1

☎️Așteptăm comenzile la numărul de telefon 0268477751, zilnic in intervalul orar 10:00 – 19:00”

CH9 Inspiratio, aflată în Curtea Johannes Honterus, este cea mai istorică zonă construită din Cetatea Braşovului iar clădirea în care funcţionează aparţine Bisericii Evanghelice A.B.

Trei cafenele istorice din Braşov, incluse în Historic Cafés Route Romania 2

Hotel Casa Chitic, un hotel care se află într-o clădire istorică construită în anul 1697 ce a combinat cu succes arhitectura istorică cu cele mai mari standarde tehnologice în materie de confort hotelier, situate în centrul vechi al Municipiului Braşov, în apropiere de Biserica Neagră. Este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România datând din secolele XV-XVI, supravieţuind incendiului din 1689.

Un alt punct pe Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei, este şi Pardon Cafe din Sibiu care a primit placheta cu însemnele Rutei de la Ambasadorul în România al acestui traseu cultural, Arnold Klingeis. Primarul Astrid Fodor a participat la acest eveniment, alături de Ministrul Culturii, Raluca Turcan, pentru a saluta includerea Sibiului pe această Rută la nivel european, din care fac parte deja zeci de cafenele istorice din capitale şi oraşe mari din Europa.

Ruta Cafenelelor Istorice a fost creată sub autoritatea Consiliului Europei, o organizație internațională ce cuprinde 47 de state. Această rută promovează deopotrivă cultura, gastronomia și patrimoniul istoric european. Pentru a fi admise în această rețea exclusivistă, cafenelele trebuie să funcționeze în clădiri vechi de cel puțin un secol și să aibă meniuri legate de istoria regiunii în care se află, spune ambasadorul Consiliului Europei pentru Ruta Cafenelelor Istorice, Arnold Klingeis, scrie Biz Brasov.

Cafenelele Istorice contribuie la promovarea culturii și la dezvoltarea urbană. În plus, Cafenelele Istorice, ca monumente ale patrimoniului cultural viu, susțin tradițiile culturii cafelei, băuturilor tradiționale și băuturilor alcoolice, dar și consumul de produse tradiționale locale și păstrarea practicilor vechi de fabricare a berii, scrie Antena 3.

Previous Story

Brașov. Programul Mall-urilor AFI și Coresi de sărbători

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca, dezamăgit de prieteni: „Nu vă doresc să ajungeți să vă cunoașteți cu adevărat prietenii pentru că o să fiți șocați de ce înseamnă cuvântul prieten atunci când dai de greu”