Dorian Popa, despre milionarul brașovean care l-ar fi înșelat: „Am fost contactat de soția domnului Călin Donca”

Last Updated on septembrie 22, 2023 Dorian Popa se numără printre cei care au făcut afaceri cu milionarul brașovean Călin Donca, acuzat de evaziune și alte infracțiuni economice. Artistul a adus noi clarificări privind investițiile făcute în parcul fotovoltaic, dar şi ce informaţii are de la ceilalți investitori privind acest caz controversat.

Sunt două diferențe pe care trebuie să le marchez. Trebuie să fiu sincer. În primul rând am fost contactat de soția domnului Călin, care îmi spune că nu este adevărat ce se întâmplă, însă chiar nu mai știu ce să mai cred.

Dorian Popa, despre milionarul brașovean care l-ar fi înșelat: „Am fost contactat de soția domnului Călin Donca” 1

Între timp am făcut un grup pe WhatsApp cu toţi cei 30-40 de investitori. Am aflat acum cu stupoare că sunt unii oameni care au încasat de la firmele lui Călin. (…)

Deocamdată nu ştim ce se întâmplă acolo. Singurul lucru care pe mine m-a băgat un pic în starea de alertă a fost prelungirea arestului de la 24 de ore la 29 de zile. Ceea ce mă face să cred totuși că există oarecare dovezi. Înțeleg că parcurile fotovoltaice nu sunt incluse în acuzațiile ce-i sunt aduse domnului.

Însă problema ce mă frământă în mod direct este că și dacă ar fi chestii din trecutul dânsului se pot răsfrânge și asupra afacerilor contemporane, şi nu ne place situaţia şi nu putem să stăm deloc relaxați sau liniștiți.

Eu am plătit panourile de pe casa mea, moment în care l-am cunoscut pe Călin. Eu îmi doream să spun panouri fotovoltaice pe casă în momentul în care au explodat prețurile la curent. L-am contactat. Am cunoscut un om dezinvolt, cu vorbele la el. Că am fost sau nu un gușter nici măcar nu știu deocamdată, pentru că încă nu s-a dovedit nimic. Suntem doar într-o stare de alertă, întrucât nu avem nicio informație.

Restul investiției a fost achiziția unei bucățele de parc fotovoltaic. Am investit 24.000 euro, dar vă pot spune că sunt oameni care au investit sume sănătoase“, a spus Dorian Popa la Antena 3 CNN.

Referitor la afacerile lui Călin Donca cu criptomonede, artistul a declarat că nu crede în acest fenomen şi nu a făcut nicio investiție.

Eu nu cred în acest fenomen și am căutat să mă feresc cât s-a putut de această criptomonedă. Mă depășește pe mine personal. Poate alții înțeleg, poate alții își doresc și utilizează. La un moment dat am tranzacționat și eu niște bitcoin şi mi-am dat seama că nu este de mine. Nu mă pricep, nu mă interesează”, a mai spus Dorian Popa.

Dorian Popa îi acordă în continuare afaceristului prezumţia de nevinovăţie şi aşteaptă ca justiţia să se pronunţe.

Asocierea de imagine, asocierea în business nu a existat niciodată. Chiar Călin Donca a spus: sunteţi printre primii investitori. Una e asocierea în business, una este un investitor și alta asocierea de imagine. Nu am promovat afacerea, am vorbit deschis pe vlogul meu de YouTube, am explicat în ce investesc, e o chestie normală.

L-am cunoscut pe Călin Donca în momentul în care am vrut să îmi montez panouri fotovoltaice. Cineva apropiat m-a întrebat de ce nu lucrez cu Călin, că omul e de 8 ani în domeniul energiei. Am postat pe vlog și facturile cu care mi-am plătit panourile. Toate informaţiile există în firma mea, probabil şi în firma lui. Şi când mi-am montat panourile pe casă, s-a legat un soi de prietenie.

Mi-a plăcut, omul mi-a vorbit frumos, în continuare nu ştiu ce să zic că se întâmplă, de abia astept ca justitia să decidă şi să ne spună ceva concret. Atât de dator m-am simţit pentru că am postat aceste lucruri pe YouTube de când s-a întamplat această situaţie încât am stabilit cu toti cei care au investit să-mi trimită pe email numerele lor de telefon, am creat pe whatsapp un grup cu toti aceşti oameni care au investit pentru a putea fi împreună să share-uim informaţii pe care le aflăm. Nu sunt genul de om care se fofilează şi până una alta cu toţi aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu investiţia noastră.

Am avut un discount în ce priveşte panourile. Preţul plătit pe panouri a fost un pic mai mic pentru casa mea. Există un contract făcut. Suntem circa 40 de investitori în acel grup, eu în continuare aştept mailuri de la toţi oamenii să fim acolo împreună. Nu ştim nimic concret, să vedem ce decide justiţia. Tot legea justiţiei spune că trebuie plecat de la prezumţia de nevinovăţie”, a spus Dorian Popa la România TV.

Influencerul spune că parcurile de fotovoltaice nu reprezintă un cap de acuzare, se teme, totuşi, de faptul că, în eventualitatea în care prejudiciul adus de Donca va fi unul mare, s-ar putea institui sechestru pe aceste parcuri.

Ce ne îngrijorează pe noi este că de la 24 de ore, arestul a fost prelungit la 90 de zile, asta înseamnă că există nişte dovezi. Unii dintre noi nu au apucat să încaseze din aceste parcuri, există dovezile pe acest grup de whatsapp că unii investitori au încasat banii. Înţeleg că parcurile fotovoltaice funcţionează şi nu ar constitui unul dintre capetele de acuzare.

Sunt sigur stenograme. Eu l-am întrebat în iunie, când ar fi trebuit să putem încasa banii, şi mi s-a comunicat că există o problemă şi că mai durează actele. Nu e un secret că, în România, din punct de vedere birocratic, lucrurile pot intarzia. Se mai ameţesc actele, nu sunt semnate cum trebuie. Nu am putut decât să cred şi să ma gândesc ca poate ăsta e motivul.

Pe lângă prostul de mine, mai sunt alţi ameţiţi, nu suntem nici primii din lume care poate sunt influenţaţi de un discurs foarte bine pus la punct. Să vedem care e finalitatea şi să vedem dacă Călin Donca e vinovat şi dacă da, care e repercusiunea acelei vine asupra parcurilor noastre.

Discutam cu investitorii azi că dacă suntem ghinionişti şi prejudiciul avut va fi atât de mare încât să fie nevoie să fie blocate şi parcurile, degeaba nu constituie parcurile un cap de acuzare că probabil vor fi sechestrate sau folosite ca metodă de plată a prejudiciului şi atunci suntem în acelaşi cerc vicios”, mai spune influencerul.

Previous Story

Milionarul brașovean Călin Donca, înainte de arest. „Nu pot să merg acasă la cei 5 copii şi la nevastă-mea şi să spun că am încercat. La ora actuală trăim o viaţă ca şi regii de acum 200 de ani”

Next Story

(Video) Turistă din America, în lacrimi la Brașov, impresionată de frumusețea orașului. „Deci așa arată Brașovul, înconjurat de ziduri uriașe. E atât de tare/E unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am văzut”