ISU Brașov a căutat cu drone cu termoviziune ursul „Rambo” care a terorizat Ploieștiul

Last Updated on august 21, 2023 Autoritățile au anunțat capturarea ursului “Rambo”, care a terorizat mai bine de o lună oamenii din Ploieşti. Vorbim despre ursul care a dat târcoale, de mai bine de o lună, orașului Ploiești și pe care autoritățile au încercat să îl prindă cu mai multe mijloace, fie că ne referim la faptul că au fost aduse drone cu termoviziune de la ISU Brașov, fie că s-au făcut mai multe pânde și, bineînțeles, echipaje ale poliției, scrie Antena 3.

Acesta a fost căutată în toate felurile, chiar și o cușcă a fost adusă într-o zonă cheie, acolo unde ursul era așteptat să fie capturat.

ISU Brașov a căutat cu drone cu termoviziune ursul „Rambo” care a terorizat Ploieștiul 1

Ei bine, în jurul orei 3:00, ursul a fost văzut de către paznici Rafinăriei Lukoil. În curtea instituției au ajuns de urgență autoritățile și bineînțeles, la fața locului și-au făcut apariția atât medicul veterinar, gata să tranchilizeze sălbăticiunea, dar și vânători din cadrul AJPPS și bineînțeles, primarul municipiului Andrei Volosevici, care conduce operațiunile de felul acesta.

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că luni, 21 august 2023, în jurul orei 5.45, echipa de intervenție coordonată de primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a reușit capturarea exemplarului de urs, a cărei prezență a fost semnalată, în ultima vreme, pe raza orașului nostru.

Astfel, în urma unei sesizări, primită prin intermediul apelului de urgență 112, a fost semnalată prezența exemplarului de urs în incinta Rafinăriei Lukoil, din Ploiești. În urma apelului recepționat, echipa special constituită în acest sens a intervenit, de urgență, procedând la tranchilizarea animalului“, potrivit unui comunicat de presă.

Primăria transmite că, pe toată durata intervenției, ursul nu a avut de suferit, exemplarul urmând a fi relocat, de îndată, într-un mediu adecvat acestuia, în zona localității prahovene Tabla Buții.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, mulțumește, și pe această cale, tuturor factorilor implicați în capturarea ursului, pe parcursul intervenției”, se menționează în comunicat.

Momentul în care un turist vrea să hrănească un urs pe Transfăgărășan, iar animalul îl trântește la pământ

Un turist care voia să hrănească din propria mână un urs pe Transfăgărășan, a scăpat nevătămat, în mod miraculos, după ce animalul l-a atacat

Imaginile video publicate pe pagina de Facebook Sibiul în Imagini arată cum bărbatul s-a apropiat de un urs aflat pe marginea drumului ca să îi ofere ceva de mâncare. Animalul sălbatic s-a repezit cu viteză spre el, împingându-l.

Turistul a căzut pe spate. Din fericire, ursul s-a retras, iar bărbatul a scăpat cu viaţă. Imediat după incidentul, individul aruncă o coajă de pâine către urs, potrivit imaginilor, scrie Libertatea.

Previous Story

Doi copii de 2 şi 3 ani au fost aruncați pe geam chiar de mama lor. Criminalist: „Am mai avut, la Brașov, dacă vă mai amintiți, acum vreo 2 ani (un caz similar), când și-a aruncat aruncă copiii de pe fereastră. Cam ăsta e mecanismul, dar în opinia mea (este vorba de) debut hebefrenic”

Next Story

Brașov. Fiul de milionar care a distrus 12 mașini în cartierul Noua, supărat pe judecătorii care l-au condamnat la închisoare cu executare. „Cred că judecătorii nu sunt conștienți ce înseamnă să stai 3 ani departe de familie”