Fata ucisă de șoferul drogat e din Brașov. Tatăl: „Își dorea mașină, i-am luat loc de veci”

Last Updated on august 21, 2023 Doi tineri au murit pe loc sâmbătă dimineață după ce au fost spulberați de un șofer drogat, în stațiunea 2 Mai de pe litoral. Alți trei tineri au ajuns la spital, iar trei au scăpat, dar sunt șocați și revoltați.

La volanul mașinii care a intrat în grupul celor opt care mergeau pe jos dinspre Vama Veche se afla Matei-Vlad Pascu, cu permisul auto luat acum câteva luni.

Fata ucisă de șoferul drogat e din Brașov. Tatăl: „Își dorea mașină, i-am luat loc de veci” 1

După producerea accidentului, Pascu avea să fugă de la fața locului, fiind prins ulterior de polițiștii din Mangalia, iar întrebat fiind dacă știe ce a făcut, acesta declara că a lovit o pasăre sau o vacă.

Roberta Dragomir, fata ucisă, era din Braşov, studentă bursieră la Facultatea de Geografie din Bucureşti. Andrei Sebastian Olariu, băiatul omorât, îi era coleg. Alţi trei tineri dintre cei opt pietoni au fost răniţi, iar printre aceştia se numără şi verişorul Robertei Dragomir.

Tatăl fetei tocmai revenise din Germania
Familia fetei i-a ridicat duminică trupul de la morga din Mangalia.
Tatăl le-a spus jurnaliștilor că tocmai revenise din Germania pentru a-i cumpăra fetei o mașină, dar în schimb va cumpăra un loc de veci: „Vineri veniseră pe litoral, au petrecut seara, s-au întors la cazare.

Mergeau la plajă. Mâine, eu şi soţia, cu cealaltă fiică a noastră, care stă la Bucureşti urma să venim noi la cazare, luam copilul şi îşi prelungea sejurul. (…) Erau prieteni şi colegi la facultate. (…) Am vorbit ultima oară cu ea marţi.

Am întrebat-o cât e cursul valutar, că eu lucrez în Germania, ca să îi caut o maşină. Fata mi-a făcut o surpriză, acum o lună şi jumătate a luat permisul de conducere. «Tati, am luat permisul!». Felicitări, tata! Vine tata acasă şi mergem şi căutăm o maşină. Şi nu i-am luat maşină, i-am luat loc de veci. Îşi dorea un A3”, a spus bărbatul, conform mytex.ro.

Era un copil excepțional. Era prima oară când venea anul acesta la mare și prima oară fără noi. Se bucurau, era ziua unuia dintre copiii din grup”, a declarat și mama fetei.

„Poliția nu ne-a anunțat”
Fata ucisă de șoferul drogat e din BrașovTatăl tinerei ucise este revoltat și acuză Poliția Română că nu l-a contactat. El a menționat că a aflat de cazul tragic de la pompe funebre.

„Mulţumim Poliţiei Române. Nu m-a contactat nimeni să ne spună, «Fata dumneavoastră a păţit ceva». De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliţia, nu. (…) Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie, doar cu sperietura. Ieri dimineaţă am intrat în Bucureşti, veneam de la serviciu”, a mai afirmat tatăl tinerei.

Poliția Română se apără și spune, în legătură cu acuzațiile tatălui tinerei, că ar fi informat familia tinerei despre decesul său printr-un văr care la momentul tragediei se afla la fața locului. Autoritățile menționează că vărul victimei era teafăr și și-a putut anunța familia. La discuție ar fi fost de față și șeful Poliției Rutiere.

Tocmai din această cauză, precizează IGPR, nu au revenit cu un apel la familia persoanei moarte.
„Familia numitei Dragomir Roberta Marina a fost informată la orele 06.15 de către Niculescu Ioan Alexandru, care se afla în grupul de persoane care au suferit vătămări, şi care este vărul persoanei decedate care de faţă cu şef Serviciului Rutier CT, a sunat-o pe mama persoanei decedatei.

Din discuțiile cu acesta a rezultat că mama sa este soră cu mama persoanei decedate.
Acesta a precizat că imediat după accident a mai sunat-o pe mama sa şi a informat-o despre decesul verișoarei sale. (…)

Familia numitului Olariu Andrei Sebastian a fost informată în aceeași zi, în jurul orei 14.20, prin colegii de la IPJ IF, deoarece în urma verificărilor în bazele de date nu au fost identificate telefoanele aparținătorilor“, a menționat Poliția Română, potrivit antena3.ro.

Și bunica Robertei Dragomir este răvășită de durere și își dorește ca Matei Vlad Pascu, șoferul drogat, să stea ani grei la închisoare.

„Vreau ca șoferul drogat să stea 20 de ani în pușcărie, să îi zacă oasele acolo, așa cum zac și oasele nepoatei mele”, spune bunica Robertei Dragomir, conform Biz Brasov.

Mărturia unui tânăr din grupul spulberat de un șofer drogat în stațiunea 2 Mai

Tânărul a vorbit cu România TV și a povestit cu lux de amănunte prin ce a trecut. Darius spune că tinerii veneau de la o zi de naștere și nu se așteptau niciodată să treacă prin acele clipe de groază. Pentru că nu știau că din spatele lor vine un Mercedes condus de un băiat de 19 ani aflat sub influența drogurilor.

În dimineața zilei de ieri eram un grup de opt persoane, eu și încă șapte. Ne-am strâns pentru a serba ziua unui prieten care astăzi a făcut 21 de ani. Noi veneam dinspre Vama Veche spre 2 Mai, unde aveam cazarea.

Pe drum, circa 90%, circa 35 de minute pe jos am avut o porțiune pietonală, pe partea pe care a avut loc și accidentul. Mai aveam o porțiune de drum de Drum Național care nu era prevăzută cu trotuar. Partea carosabilă avea o bandă pe stânga, una pe dreapta.

Iar pe banda din dreapta, de unde venea și șoferul care i-a ucis pe Roberta și pe Sebastian, era un marcaj continuu care în mod normal un conducător auto nu poate să o atingă sau să treacă de ea. Apoi acestă persoană a intrat în noi.

Noi eram mai răsfirați ca grup. Erau trei băieți în față, care nu au pățit nimic, noi era cinci în spate, tot așa mai răsfirați, dar pe o porțiune foarte mică. Pe noi ne-a lovit cu o viteză foarte mare”, și-a adus aminte Darius, potrivit sursei citate.

Previous Story

(Foto) Grup de tineri, spulberat de o mașină în 2 Mai: doi tineri au murit; opt victime în total

Next Story

Junii Brașovului la Parada Oktoberfest. Programul și traseul Paradei