Brasov: Parcari noi pentru cartierul Schei, Dealul Cetatii, Centru si Tractorul

Last Updated on iunie 23, 2014

În această săptămînă se reiau procedurile de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă. Pentru următoarea perioadă sînt vizate noile parcări din zona Şchei, Dealul Cetăţii, Centru şi Tractorul, urmînd ca din septembrie să se facă reatribuiri pe locurile rămase vacante.

În cazul în care, în urma procedurii organizate de primărie nu se vor solicita toate locurile de parcare rezidenţială amenajate, cele rămase libere vor fi transformate în parcări publice şi taxate ca atare.

schei

Tarifele anuale pentru locurile de parcare cu abonament, în funcţie de zona de impozitare, sînt 156 lei pentru zona A, 144 pentru zona B, 132 lei pentru zona C şi 120 pentru zona D. Preţul de parcare publică este de 1,3 lei/ora şi 11,5 lei pe zi, faţă de 0,39 lei/zi cît este costul unui abonament pentru o parcare de reşedinţă. 

Joi, prima licitaţie în Şchei 

Primele locuri care vor fi scoase la licitaţie sînt cele din cartierul Şchei, în zona cuprinsă între strada Constantin Brîncoveanu – strada Băilor – strada Prundului – strada Fîntîna Roşie şi Piaţa Unirii.

Licitaţia are loc joi, 26 iunie, de la ora 10.00 la Primărie.Atribuirea continuă vineri, tot în Şchei, cu zona cuprinsă între străzile Latină – Vasile Saftu şi Podul Creţului. Acestea sînt parcări nou-amenajate şi nu au mai fost scoase la închiriere pînă acum. Licitaţia are loc tot la Primărie şi tot de la ora 10.00.

Locurile vor fi alocate, cu prioritate, braşovenilor care locuiesc în cele două zone. Deocamdată, pentru cartierul Şchei există doar cîteva zeci de cereri pentru un loc de parcare, înregistrate la Primărie, cu toate că în zonă sînt ocupate în permanenţă, mai toate locurile.


Din septembrie, reatribuiri pe locurile vacante 

Licitaţii noi urmează să fie organizate şi pentru locurile de parcare de pe Dealul Cetăţii nr. 103 – 117, Dealul de Jos nr. 5A, 5B, 7, 9, 12, 14, 18 şi 20 şi strada Nicolae Filimon (miercuri, 2 iulie, ora 10.00), pe strada Bisericii Române nr. 52A, 52B şi 52C (vineri, 4 iulie, ora 10.00), strada Matei Basarab nr. 43, 70, 72, 74, 82, 84, 86, 88 şi 90 (luni, 7 iulie, ora 10.00), strada Traian Vuia nr. 1 şi 3 şi strada Karl Lehmann (miercuri, 9 iulie, ora 10.00) şi strada General Dumitrache nr. 10-12 şi General Mociulschi nr. 7, 9, precum şi strada Manole Diamandi (vineri, 11 iulie, ora 10.00). (sursa: Monitorul Expres)

Din 1 septembrie pînă la 20 octombrie vor fi reluate licitaţiile pentru reatribuirea locurilor din cartiere, rămase vacante după prima sesiune de atribuiri, din perioada 14 aprilie – 1 iunie. Lista completă a locurilor de parcare disponibile pentru reatribuire poate fi consultată pe site-ul Primăriei municipiului Braşov, la adresa www.brasovcity.ro, la categoria Acte normative/Regulamente/ regulament atribuire locuri de parcare.

Previous Story

Rasnov, Predeal si Cheile Gradistei, gazdele unei competitii de anvergura!

Next Story

Traseele din Muntii Ciucas au fost curatate si marcate de voluntari