Brasov: In mallul Coresi vrem 25-30% retaileri locali. Vezi aici cum evolueaza proiectul

Last Updated on iunie 23, 2014

Structura centrului comercial Coresi Brasov este ridicata, iar in prezent pe santier se lucreaza activ la inchideri, investitia ajungand deja la circa 60% din total, astfel incat primul proiect mare de retail din oras urmeaza sa se deschida in martie anul viitor, pe o piata in care alti 3 dezvoltatori incearca sa aduca proiecte la lumina.

Sansele care toate aceste proiecte sa ajunga pe piata sunt slabe, in conditiile in care venitul disponibil al romanilor este limitat, iar pentru a umple un mall cu o suprafata de circa 40.000 mp ar trebui sa ii atragi pe aproape toti retailerii activi.

w1

Tatian Diaconu , directorul general al Immochan Romania, divizia de real estate a grupului Auchan, a povestit pentru wall-street.ro cum evolueaza proiectul de retail Coresi Brasov, ce perspective sunt pentru piata de retail brasoveana si ce pe ce mizeaza la Coresi Brasov in contextul unei piete cu competitie puternica.

w2

Potrivit unei statistici recente a DTZ Echinox, in Brasov exista deja peste 43.000 mp de retail modern. Cel mai mare proiect din oras in prezent este Unirea, cu un GLA de 20.000 mp. Proiectul comercial Coresi Brasov ar urma sa fie deschis in martie 2015, iar inaugurarea mallului va dubla stocul de spatii comerciale din oras.

“Cand structura este ridicata deja incepi sa asociezi pe cuvinte si pe poveste o imagine pe care o percepi. Constructia noastra este acum din punct de vedere structural ridicata si se lucreaza active la partea de inchideri. Intentionam sa predam spatiul catre hipermarket in jurul datei de 1 decembrie, avand nevoie de cea mai lunga perioada pentru amenajare, si ulterior in decembrie si catre ceilalti mari operatori (boxuri care depasesc 800-1.000 mp)”, spune Tatian Diaconu.

w4


Prima faza a centrului comercial, care va avea 70.000 mp desfasurati si 45.000 mp utili va include hipermarketul si partea de galerie comerciala. In faza a doua urmand sa fie inaugurate si alte componente cum ar fi cea de bricolaj.

Tatian Diaconu a explicat ca nu situatia pietei de brico a determinat lasarea pe mai tarziu a acestei componente, ci faptul ca dezvoltatorul a hotarat ca in prima instanta sa se concentreze pe zona de centru comercial si sa isi focuseze eforturile pe reusita acestuia.

“Reusita centrului comercial va contribui si la reusita celorlalte etape si ne va facilita oarecum dezvoltarea ulterioara”, spune Tatian Diaconu, care marturiseste ca desi situatia pietei de bricolaj nu a avut nicio influenta asupra deciziei de a lasa in faza a doua aceasta componenta de big boxuri, uitandu-se acum pe piata realizeaza ca a fost o decizie inspirata si din acest punct de vedere.

Immochan: Vrem ca 25-30% din retailerii din Coresi Brasov sa fie locali

Procesul de inchiriere al centrului comercial avanseaza si el pe masura ce constructia prinde contur, in prezent circa 75% din spatiu fiind precontractat. Despre noile contracte Diaconu nu da detalii, explicand ca sunt clauze de confidentialitate. Legat de cererea de spatii comerciale, Tatian Diaconu spune ca ceea ce este foarte bine in Brasov este ca exista foarte multa cerere locala si “asta intareste idea ca in oras era nevoie de un centru comercial mare”.

w3

“Colega mea de la leasing este sunata zilnic de oameni din Brasov care solicita un spatiu: unii care stiu exact ce vor sa faca, altii care inca nu stiu”, spune Diaconu, care mentioneaza ca Immochan ar dori o pondere de 25-30% a retailerilor locali in Coresi Brasov. “Din punctul meu de vedere este un procentaj mare. Ne dorim sa avem un procent atat de mare pentru ca acesti oameni simt foarte bine specificul local si se adapteaza nevoile locale. Noi mergem acolo sa facem un centru comercial cu ei si pentru ei, iar daca cererea este atat de mare vom lucra cu ei”, a spus Diaconu.

Ce isi doresc brasovenii de la un mall? Oficialii Immochan spun ca brasovenii sunt foarte atasati de familie si isi petrec o mare parte din timp inconjurati de familie si prieteni. “I-am intrebat la un moment dat daca vad mallul ca pe un barbat sau ca pe o femeie, ne-a surprins faptul ca au zis ca il vad ca pe o familie”, a spus Raluca Crisan, director de marketing la Immochan.

Previous Story

Nurnberg ofera sprijin pentru Brasov, Capitala Culturala Europeana 2021

Next Story

Rasnov, Predeal si Cheile Gradistei, gazdele unei competitii de anvergura!