Brașov. RO-Alert. Urs în Triaj!

Last Updated on iulie 31, 2023 În urmă cu puţin timp, ISU Brașov a transmis un mesaj RO-Alert, pentru a-i atenționa pe cetățeni cu privire la prezența unui urs în zona Fundătura Hărmanului. Cetățenii sunt sfătuiți să evite zona.

A fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Braşov, pe strada Fundătura Hărmanului! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să va fotografiaţi cu acesta sau să îl hrăniţi. Fără să vă expuneţi pericolului protejaţi animalele din gospădărie”, este mesajul RO-Alert, potrivit mytex.ro.
Brașov. RO-Alert. Urs în Triaj! 1
(foto arhiva)

Revenim cu detalii.

Gard electric împotriva urșilor, la Râşnov

După ce un urs a fost văzut de mai multe ori în curtea policlinicii din Râșnov, autoritățile au luat deja primele măsuri. Edilii au montat un gard electric la marginea pădurii care se află în apropiere de unitatea medicală. În acest fel, autoritățile locale speră că ursul va fi ținut la distanță și nu va mai pune în pericol cadrele medicale, dar și pacienții care ajung la policlinică.

Așa cum am anunțat de curând, pentru prevenirea incidentelor și pentru a stopa coborârea urșilor în oraș, mai exact în curtea Policlinicii, primăria Râșnov a achiziționat un gard electric, care a fost montat la liziera pădurii. În ultimele zile, ursul și-a făcut o obișnuință și cobora frecvent la tomberoanele din curtea Policlinicii.

Acum în zona respectivă a fost montat și pus în funcțiune acest gard electric, pentru a nu mai exista această problemă. Zona în care a fost montat gardul a fost semnalizată corespunzător. Prin această măsură se dorește împiedicarea animalelor sălbatice să mai coboare în oraș”, au anunțat reprezentanții Primăriei Râșnov, conform brasov.net.

Acest urs a dat mari bătăi de cap autorităților locale. Animalul sălbatic fusese capturat și relocat, în urmă cu câteva săptămâni, însă exemplarul s-a întors în oraș, iar locul său preferat devenise curtea policlinicii din stațiune acolo unde căuta mâncare la tomberoane.

Dar acesta nu este singurul exemplar care își face apariția pe străzile din Râșnov. De la începutul sezonului cald, tot mai mulți urși au văzuți în stațiune. Specialiștii spun că este vorba despre exemplare tinere care nu mai au loc în pădure din cauza urșilor mai bătrâni, care își apără teritoriul. Animalele sălbatice au și descoperit că de la tomberoane sau containere se poate obţine relativ ușor hrana, astfel că acestea sunt locurile în care blănoșii își fac apariția cel mai des.

Urs provocat de un șofer, lângă Vidraru. Animalul ieșise la cerșit pe marginea drumului

Doi turiști s-au pus în pericol pe Transfăgărășan, pentru a face o poză unui urs ieșit pe marginea șoselei, în apropiere de barajul Vidraru. Animalul s-a împins, la un moment dat, în portiera vehiculului, dar, din fericire, geamul nu era deschis, scrie Stirile Pro Tv.

Șoferul ieșise pe geam să fotografieze animalul, când acesta era după parapet. Când ursul s-a întins spre autoturism, a intrat repede în mașină. Animalul s-a retras, așteptând, cel mai probabil, ceva de mâncare.

În zona respectivă, de ani de zile sunt filmați urși veniți la cerșit, pe marginea drumului.

La un moment dat, apăruse și o ursoaică însoțită de doi pui, dar autoritățile nu fac nimic să prevină incidentele, deși ar putea fi montat acolo un gard electric.

Previous Story

Va învinge concurența?  Aeroportul Brașov, sufocat de aeroporturile Sibiu, Otopeni, Cluj, Târgu-Mureș. „La Sibiu, de exemplu, zboară Lufthansa și Austrian, care au legături de oriunde în Europa sau chiar în afara Europei”

Next Story

Aeroportul Brașov. DAN AIR anunță lansarea a trei noi zboruri directe. Wizz Air începe cursele regulate