Brașov. 28 de copii internați cu toxiinfecție alimentară de la o tabără organizată în Moieciu

Last Updated on iunie 28, 2023 Echipajele medicale au acordat marți primul ajutor unui număr total de 85 de copii dintr-o tabără organizată la Moeciu, judeţul Braşov, după ce au acuzat simptome digestive. 28 dintre ei au ajuns la spital, în tabără fiind în jur de 200 de copii, anunță Hotnews.

200 de copii erau cazaţi la un complex turistic din localitatea Fundata, într-o tabără de limba engleză. Imediat după cină, aceştia s-au plâns de dureri puternice de burtă, vărsături şi greaţă, anunță Observator Tv. Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt ISU Braşov: Copiii au vârsta cuprinsă între 8 şi 13 ani şi prezentau dureri abdominale, greţuri, vărsături şi stări de ameţeală.

Brașov. 28 de copii internați cu toxiinfecție alimentară de la o tabără organizată în Moieciu 1

De teamă că situaţia s-ar putea înrăutăţi, profesorii au cerut ajutorul medicilor. Panicaţi, unii părinţi au bătut jumătate de ţară să-şi ia copiii acasă. Părinte copil: Un copil, de la noi, din şcoală este la spital cu părintele lui şi de la părintele lui am aflat că este vorba de toxiinfecţie alimentară.

Şase ambulanţe au intervenit pentru a prelua copiii

De la oră la oră, tot mai mulţi copii au început să se simtă din ce în ce mai rău. Şase ambulanţe au ajuns de urgenţă în tabără pentru a-i evalua pe cei mici.

Dr. Elena Claudia Bularca: În jurul prânzului, ambulanţa a preluat un număr de doi copii, cu simptomatologie digestivă şi i-au transportat la Spitalul Clinic de Copii Braşov. Ulterior, mai târziu, au fost preluaţi alţi şase copii, care au fost transportaţi la spitalul de boli infecţioase.

Dr. Oana Bob: Au sosit cinci copii, în primă instanţă, care au fost destul de echilibraţi din punct de vedere hemodinamic. Au fost perfuzaţi şi au fost externaţi la domiciliu. Iar acum a mai sosit ambulanţa cu încă patru copilaşi, care sunt în cursa de investigaţie.

La complexul din Cheile Grădiștei au ajuns și inspectori ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, dar și specialiști de la Direcția de Sănătate Publică Brașov. Inclusiv polițiștii au pornit o anchetă.

În cursul zilei de marți, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Bran au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că la un complex din comuna Moieciu, județul Brașov, mai mulți copii, aflați într-o tabără organizată, ar fi prezentat simptome de toxiinfecție alimentară.

Până la acest moment, persoanele în cauză au beneficiat de îngrijiri medicale. În continuare polițiștii desfășoară verificări în vederea stabilirii circumstanțelor în care a avut loc incidentul”, au declarat reprezentanții IPJ Brașov, anunță brasov.net.

Previous Story

Aeroportul Brașov. ROMATSA explică: program de 24 de ore doar peste 2 ani!  „Cu aceşti patru controlori de trafic în plus nu vom putea asigura decât o flexibilizare a programului aeroportului şi nicidecum extinderea la 24 de ore”

Next Story

Brașov. 7 elevi au luat nota 10 la Evaluarea Națională. Meșotă, Șaguna, Școala 8, Școala 27, școala 19 și Gr. Moisil