(Video) Transfăgărășanul a fost deschis. Filmare din dronă. „Ultima oară a nins pe Transfăgărășan acum 10 zile”

Last Updated on iunie 21, 2023 Circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C) va fi deschisă de miercuri, începând cu ora 08:00, între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercați să hraniți urșii, chiar dacă va aflați în autovehicul și să nu faceți gesturi care ar putea să declanșeze reacții agresive ale acestora”, spune CNAIR, conform Hotnews.

(Video) Transfăgărășanul a fost deschis. Filmare din dronă. „Ultima oară a nins pe Transfăgărășan acum 10 zile” 1

Drumarii au verificat marţi, 20 iunie, tronsonul de altitudine de pe Transfăgărăşan. Astfel, o comisie tehnică din cadrul Companiei de Drumuri şi Poliţia Rutieră au verificat dacă sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă pentru redeschiderea acestui al doilea cel mai înalt drum din România.

De la începutul lunii mai s-a lucrat la deszăpezirea şoselei pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, ţinând cont că în unele locuri zăpada avea şi 6 metri. Lucrările de deszăpezire au fost finalizate, iar în urma verificărilor derulate s-a constatat că toate lucrurile sunt puse la punct. Astfel, începând de azi, 21 iunie, de la ora 8.00, şoferii vor putea ajunge cu maşina până la Bâlea Lac, potrivit Biz Brasov.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a realizat şi o filmare din dronă, pentru ca turiştii care vor să se aventureze pe şosea să vadă care este starea drumului.

Lucrările de deszăpezire din acest an au fost mai complicate ca în alți ani, mai complicate decât anul trecut, am avut o cantitate de zăpadă mai mare, am avut temperaturi mai scăzute o perioadă mai lungă de timp.

Ultima oară a nins pe Transfăgărășan acum 10 zile, a plouat foarte mult în perioada aceasta, dar cu toate acestea colegii mei au reușit să termine de pus în siguranță acest sector de drum și îi putem da drumul începând de miercuri dimineață, de la ora 8.00”, a declarat Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov, citat de brasov.net

Previous Story

Brașov. Flavia Boghiu: Pepeni de Dăbuleni, de la 1 iulie, în piețele brașovene

Next Story

(Foto) Brașov. S-a trezit cu ursul la uşă, în Săcele. „Ursul a încercat ușa de la intrare. Am apelat 112”