Medicul Dan Grigorescu boicotează Austria: „Voi fi OUT of BCR, RAIFFEISEN, PETROM, OMV. Iar ca bonus, și din ING (cunoscătorii știu de ce!)”

Last Updated on decembrie 9, 2022 Medicul Dan Grigorescu, de la Spitalul Județean Brașov, anunță că boicotează Austria, după votul negativ pe care l-a avut aceasta pentru ca România să intre în spațiul Schengen. Va renunța la serviciile companiilor austriece.

Grigorescu Dan:În ceea ce mă privește, în următoarele câteva zile, voi fi OUT of BCR, RAIFFEISEN, PETROM, OMV.
Iar ca bonus, și din ING (cunoscătorii știu de ce!)
Așa că vă rog să nu vă enervați dacă mă veți vedea uneori nevoit să alimentez și de la MOL…”

Medicul Dan Grigorescu boicotează Austria: „Voi fi OUT of BCR, RAIFFEISEN, PETROM, OMV. Iar ca bonus, și din ING (cunoscătorii știu de ce!)” 1

Un fermier din Arad dă de pământ cu Austria. A închis conturile bancare și boicotează OMV: ”Noi nu trebuia să ajungem aici”

Fermierul arădean, Dimitrie Muscă, a decis să protesteze prin a sancționa Austria cu mijloacele pe care le-a găsit la îndemână.Astfel că Muscă și-a închis conturile bancare la instituția financiară cu capital austriac (BCR – parte a Erste Group) și a decis să boicoteze și OMV Petrom.

Sunt foarte supărat după ce am văzut încă de dimineață toate dezbaterile care au avut loc privind intrarea României în Schengen și a faptului că Austria este singura țară care nu vrea să ne dea votul.

Clar am decis – și am dat drumul – de a închide conturile bancare de la cele două societăți, Combinatul Agroindustrial Curtici și Combinatul Agroindustrial Olari, de la banca cu capital austriac. De asemenea, am decis că nu vom mai lucra cu OMV Petrom deși am consum foarte mare de motorină la peste 7.000 de hectare de motorină și zeci de mii de porci.Nu voi mai cumpăra nimic din ceea ce produce Austria!

Fac un îndemn: trebuie să fim și buni români, buni patrioți. Noi nu trebuia să ajungem aici, dar asta este situația la ora actuala și este momentul să ne trezim”, a transmis Dimitrie Muscă, potrivit aradon.ro

Ambasadoarea Austriei, convocată de Aurescu. „I s-a transmis protestul ferm față de acuzațiile exprimate de austrieci”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că respinge ferm, ca total inadmisibilă, poziţia Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la Spaţiul Schengen, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

MAE consideră că acest rezultat este complet injust şi lipsit de orice motivare obiectivă, mai ales în condiţiile în care România a acţionat cu deschidere şi transparenţă în relaţia cu toţi partenerii europeni, inclusiv Austria, iar gradul de pregătire a ţării noastre în aplicarea prevederilor acquis-ului Schengen a fost confirmat, în repetate rânduri, de experţii UE şi ai statelor membre, cel mai recent cu prilejul celor două misiuni de evaluare care au avut loc în lunile octombrie şi noiembrie 2022.

Din păcate, Austria a decis să ignore toate aceste elemente prin votul negativ exprimat astăzi, în contradicţie flagrantă cu poziţia favorabilă exprimată de celelalte state membre şi în pofida demersurilor politico-diplomatice intense derulate pe lângă partea austriacă, la toate nivelurile, prin care partea română a prezentat ministerului de interne şi celorlalte autorităţi din Austria argumente convingătoare, realiste şi pertinente, atât privind nivelul de pregătire tehnică, cât şi elemente concrete privind protejarea frontierei externe a UE”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, de MAE, potrivit stirile Pro Tv.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Luni, primul zbor. De calibrare, cu o aeronavă Beechcraft Super King Air

Next Story

Brașov. Allen Coliban anunță un parc pe fosta rampă de gunoi de la Timiș-Triaj. „Vom rezolva astfel două probleme ale comunității”: