Brașov. Primarul din Sânpetru interzice comercializarea petardelor în localitate

Last Updated on decembrie 5, 2022 Primarul din Sânpetru, Brașov, anunță că interzice comercializarea petardelor în localitate.

Marian Arhire: „Având în vedere neajunsurile provocate prin utilizarea petardelor precum perturbarea liniștii publice, accidentele cu urmări grave la copii și traumele animalelor de companie, am decis că, pe durata mandatului meu, Primăria Sânpetru nu va mai acorda autorizaţii pentru comerțul stradal cu materiale pirotehnice, atât pe domeniul public, cât şi pe domeniul privat al comunei.

Brașov. Primarul din Sânpetru interzice comercializarea petardelor în localitate 1

De asemenea, consider de datoria mea să vă informez despre câteva prevederi legale care au legătură cu perioada sărbătorilor de iarnă:
– numai materiale pirotehnice incluse în categoria F1 pot fi utilizate fără autorizație specială
– manevrarea lor este permisă numai adulților, adică persoanelor care au peste 18 ani

– articolele pirotehnice nu pot fi folosite pe drumurile publice, pe alei sau în spațiile deschise unde se află mai multe persoane
– nu este permisă manevrarea lor în preajma clădirilor de locuințe și în apropierea pădurii

Acelora dintre dumneavoastră care veţi folosi astfel de materiale în comuna noastră, vă recomand să o faceți cu responsabilitate şi să țineți cont atât de siguranţa proprie, cât și de siguranța și confortul celor din jur, oameni sau animale”.

Previous Story

Brașov. 5 focuri de artificii de Revelion

Next Story

Brașov. Un bărbat a încercat să răpească două femei, în aceeași noapte. Le-ar fi pus mâna la gură, le-ar fi imobilizat ambele braţe şi le-ar fi tras de păr