Doi mecanici din Brașov au condus luxosul tren Orient Express. Și 120.000 de euro costă un bilet

Last Updated on august 30, 2022 Legendarul tren Orient Express a revenit în România după 2 ani de absență provocată de pandemie.

„Trenul de poveste, compus din 15 vagoane, nu se lasă așteptat și intră în Gara de Nord ”timpuriu” (mai devreme față de ora programată) cu două minute, tractat de locomotivele EA 689 și EA 789 ale depoului Arad. Mecanicii sunt însă de la Depoul Brașov – Răzvan Victor Preda și Ciprian Sfetcu. Sunt mândri că au tractat Orient Express și ne povestesc că drumul s-a desfășurat fără incidente.

Doi mecanici din Brașov au condus luxosul tren Orient Express. Și 120.000 de euro costă un bilet 1

Din tren încep să coboare pasagerii cu dare de mână, căci un bilet Paris-București-Istanbul costă peste 17.000 de lire. În acest moment, un bărbat începe să urle ca un apucat injurii la adresa jurnaliștilor și cameramanilor aflați la capătul peronului. Câțiva agenți de la firma de pază reacționează prompt și îl îndepărtează de peron, ocazie cu care protestatarul de ocazie își pierde un papuc, pe care proprietarul tot strigă că vrea să îl recupereze. Degeaba, el este dus cât mai departe de fluxul de turiști străini, cu un singur papuc.

Coboară pe peron și personalul de bord al trenului, toți îmbrăcați impecabil, pentru fotografii de grup. În acest timp, turiștii sunt preluați de autocare și duși să viziteze Bucureștiul și apoi să fie cazați la un hotel de lux.

Trenul își va continua călătoria marți dimineață, la ora 10.00, când va pleca spre Videle, Giurgiu, Ruse și apoi Istanbul – destinația finală”, transmit cei de la clubferoviar.ro.

Din tot traseul său de 3.000 km ce traversează continentul european, singurul tronson neelectrificat este pe teritoriul României, între Videle (Rădulești) și Giurgiu.

120.000 de euro, un bilet pentru o călătorie cu trenul Orient Express

Călătorii celebri şi romanul „Crimă din Orient Express“ de Agatha Christie, a cărui acţiune se petrece aici, au transformat trenul în sinonimul luxului. De altfel, pachetele turistice pentru o singură persoană costă între 5 mii de euro şi 120 de mii de euro. Cel din urmă e prețul pentru apartamentul cu dormitor dublu și baie privată, scrie observatornews.ro.

Doi mecanici din Brașov au condus luxosul tren Orient Express. Și 120.000 de euro costă un bilet 2

Călători: Fantastic, fabulos, avem șampanie toată ziua.

Este (n.r. atmosfera) foarte prietenoasă, foarte elegantă.

Reporter: De ce ați ales să călătoriți cu Orient Express?

Călători: A fost un dar, din partea fratelui, pentru aniversarea de 70 de ani, a mamei mele. Eu o însoțesc.

Deservirea este ireproșabilă, decorul este superb.

Doi mecanici din Brașov au condus luxosul tren Orient Express. Și 120.000 de euro costă un bilet 3

Trenul compus din 15 vagoane e tractat de două locomotive, pentru a asigura puterea necesară şi stabilitatea energiei electrice din vagoane. Are inclusiv un magazin de bijuterii. Iar experiența este una aparte, inclusiv pentru personal.

Previous Story

Brașov. Lidl vrea să demoleze un magazin pentru a construi un supermarket mai mare. Așteaptă avizul de la Primărie

Next Story

Brașov. Șefa de promoţie la Universitatea Transilvania, o tânără din Republica Moldova. „România este țara perfectă pentru cei care vor o schimbare, vor să iasă din zona de confort”